Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Осъдиха фермер за измама с евросубсидии

Осъдиха фермер за измама с евросубсидии

Бургаският апелативен съд потвърди присъдата на ОС - Ямбол и постанови наказание от 10 месеца затвор, отложени с изпитателен срок от три години.

Фермер от елховското село Болярово получи условна присъда за измама с евросубсидии. Венцислав Илиев бе обявен за виновен в предоставянето на неверни сведения за обработвани земеделски парцели, с цел получаване на европейско финансиране. Бургаският апелативен съд потвърди присъдата на ОС - Ямбол и постанови наказание от 10 месеца затвор, отложени с изпитателен срок от три години.

Според държавното обвинение, през 2013-а година подсъдимият е представил пред Общинска служба„Земеделие” - гр.Елхово и ОД на ДФ „Земеделие” – гр.Ямбол неверни данни занеизползвани 58,05 ха земеделски парцели/ общо 21 парцела/, за да получисредства, предоставени на българската държава  от Европейски фонд за гарантиране вземеделието и от Европейски земеделски фонд за развитие на селските райони вразмер на общо 19 476,52 лв.

През март 2013г. Илиев е подал заявление за подпомагане на земеделските производители съссредства от ЕС, както и таблица за идентификация на използваните парцели, вкоято е вписал 146 парцела, в землищата на различни селища в общ. Болярово. Принаправена през септември същата година от експерт от Разплащателна агенцияпроверка на всичко парцели е установено, че в качеството на едноличен търговецпротивно на заявеното през стопанската 2012/2013г. Илиев не е използвал попредназначение 21 парцела с обща площ 58,05 ха.

Тези площи по документи били заявениза засяване и отглеждане на зърнено житни култури, за засяване и отглеждане намедицински и ароматни /технически/ култури; за подпомагане като постояннозатревени площи /мери и пасища/; за подпомагане като площи с угар. Проверката еустановила частична обработка при 18 от парцелите, а в останалите три, заявеникато земя по угар, не е била извършена дълбока оран.        

В решението си въззивният съставподчертава, че правилно първостепенният съд е приел, че деянието подсъдимият е извършил умишлено, при форма на вината „пряк умисъл“, тъй като есъзнавал, че представя невярна информация. Поведението на Илиев е било насоченокъм неправомерно получаване на средствата, които ЕС е предоставил на българскатадържава, пише още в постановения съдебен акт.

Решениетоподлежи на касационно обжалване и протестиране пред Върховния касационен съд наРБългария в петнадесетдневен срок от съобщаването му на страните.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега