Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Осъдиха пиян и неправоспособен водач убил дете на пътя

Осъдиха пиян и неправоспособен водач убил дете на пътя

Днес, 26.01.2016 г. по внесен обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Сливен, състав на Окръжен съд – Сливен постанови присъда от шест години „лишаване от свобода“ при първоначален „строг“ режим спрямо подсъдимия Янко Чакалов, който преди по-малко от четири месеца, на 04.10.2015 г. в сливенския квартал „Речица“, като неправоспособен водач на МПС и в пияно състояние предизвика пътно-транспортно произшествие, причинявайки смъртта на тригодишната Даниела Кирова, а след това избяга от местопроизшествието.

Днес, 26.01.2016г. по внесен обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Сливен, състав на Окръженсъд – Сливен постанови присъда от шест години „лишаване от свобода“ припървоначален „строг“ режим спрямо подсъдимия Янко Чакалов, който преди по-малкоот четири месеца, на 04.10.2015 г. в сливенския квартал „Речица“, катонеправоспособен водач на МПС и в пияно състояние предизвика пътно-транспортнопроизшествие, причинявайки смъртта на тригодишната Даниела Кирова, а след товаизбяга от местопроизшествието.        

Съдебното разглеждане на делотопротече по правилата на съкратеното съдебно следствие, поради което наказаниетопо поисканата от Окръжна прокуратура – Сливен присъда от девет години лишаванеот свобода бе редуцирано съгласно чл.58а, ал.1 от НК с една трета. Съдът изцяловъзприе и искането на прокуратурата за привеждане в изпълнение на по-ранноналожена условна присъда от три месеца лишаване от свобода на подсъдимия.Уважено бе и искането на Окръжна прокуратура – Сливен за изменение на мяркатаза неотклонение на Чакалов от „Домашен арест“ в „Задържане под стража“ и следпостановяване на присъдата подсъдимият бе отведен в Следствен арест – Сливен.

Присъдата подлежи на обжалване предАпелативен съд – Бургас. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега