Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Осъдиха "Наглите" на 444 години затвор

Осъдиха "Наглите" на 444 години затвор

Софийски градски съд осъди четирима от "Наглите", като общо присъдените години за 12 отвличания са 444. Общо осем души бяха подсъдими по делото.

Софийски градски съд осъди четирима от "Наглите", като общо присъдените години за 12 отвличания са 444. Общо осем души бяха подсъдими по делото. Съдът обаче оправда четирима. Двама от подсъдимите по делото получиха присъди за притежание на боеприпаси. Съдът присъди затвор за всяко едно от отвличанията на виновните.

Така общо натрупаните години за Ивайло Евтимов са 130 години, за Прокопи Прокопиев – 125, за Даниел Димитров – 110 години, за Любомир Димитров – 76 години. Четиримата обаче ще излежат съответно 18 и 15 години за Любомир Димитров, тъй като при правораздаването у нас се излежава най-тежката присъда. Според съда те са извършили десет отвличания с цел откуп и един опит за отвличане.

Магистратите обаче не откриха доказателства, че "Наглите" са организирали отвличането на Румен Гунински - син. Според съда доказателства за него са били единствено показанията на Любо Гребеца, който обаче се отрече от тях. 

Братята Радослав и Митко Лебешковски бяха оневинени, че са участвали в отвличанията, но получиха присъди за незаконно притежание на оръжие. Радослав получи година условно лишаване от свобода, с две години изпитателен срок, а Митко - две години условно с четири години изпитателен срок.

Павел Петков и Цветозар Славчев също бяха обявени за невинни. Радослав Лебешковски заяви, че ще търси правата си за това, че е лежал незаконно в ареста. Признатите за виновни ще трябва да платят общо 930 хил. лв. като обезщетение на гражданските ищци и за разноски по делото. За всяка от жертвите бяха отсъдени различни суми за обезщетение между 15 и 120 хиляди лв.

През декември 2009 година МВР проведе две специализирани операции - "Наглите" и "Наглите 2". Тогава бяха задържани Ивайло Ефтимов - Йожи, Прокопи Прокопиев - Културиста, Антон Петров – Хамстера, Любомир Симеонов – Гребеца, Даниел Димитров – Релето, Павел Петков – Павката, Кирил Кирилов и братята Радослав и Димитър Лебешковски. Впоследствие обвиненията срещу Хамстера отпаднаха и той остана подсъдим само по делото "Октопод". На 24 март беше убит един от обвиняемите – Кирил Кирилов – Шкафа. Той беше застрелян в столичния квартал "Младост".

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега