Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Осем златни съвета за спокойна лятна бременност

Осем златни съвета за спокойна лятна бременност

Съвсем скоро оплакванията от жегите ще заменят оплакванията от лошото време.

Юни започна и температурите тепърва ще вървят нагоре. С тях вероятно ще се изпари онова трепетно очакване на лятото. Съвсем скоро оплакванията от жегите ще заменят оплакванията от лошото време. Но със сигурност температурите могат да създадат най-много затруднения за бъдещите майки, които очакват бебчето им да се появи на бял свят през лятото или есента.

Предлагаме Ви осем съвета за приятна и спокойна лятна бременност:

1. Намалете солта, съветват редакторите на “Popsugar”. Ценната подправка не бива да изчезне напълно от диетата Ви, тъй като е необходима за правилното развитие и здравето на плода. Но ако обичате да похапвате солено, специалистите съветват през лятото да намалите количеството на солта, за да избегнете излишното задържане на вода и подуването.

2. По време на бременността отоците все пак са нещо нормално и естествено, особено през лятото. Можете да си спестите неприятностите като премахнете пръстените и другите бижута, които изведнъж могат да се окажат твърде тесни. Набавете си и удобни сандали, по възможност без тънки каишки, които се впиват в кожата.

3. Не пропускайте плуването. Макар че по време на бременността прекомерното излагане на жега и слънце да не са препоръчителни, плажът и плуването далеч не са забранени. За предпочитане е да щурмувате крайбрежието или басейна извън часовите диапазони, когато температурите са най-високи. Много специалисти препоръчват плуването като начин за охлаждане в жегите, както и за отпускане на напрегнатите мускули.

4. Когато температурите станат нетърпими, е добре да разхладите тялото си. Прекомерното охлаждане на климатик или пред вентилатора представляват риск от простуда. По-здравословно и безопасно е да заложите на студена, мокра, памучна кърпа. Свалете температурата като я поставите на челото, гърдите или врата си, но внимавайте в стаята да не става опасно течение. Можете да вземате и кратки хладки душове регулярно, ако температурите станат много високи.

5. Не забравяйте, че плажът не е единственото удоволствие през лятото. Разходките можете да комбинирате с посещение на търговски център, където температурите се регулират от климатици. По този начин хем ще си осигурите разнообразие, хем можете да отметнете по нещо от списъка с покупки за бебето.

6. Не забравяйте и хидратацията. Тя е задължителна за всички през летните месеци, но по време на бременността си е направо закон. Водата не е единствената течност, която трябва да приемате ежедневно. Разнообразете я с плодови сокове, мляко и други напитки, които да възстановят електролитния баланс. Алкохолът, който според някои специалисти е позволен в минимални количества, е напълно противопоказен през лятото.

7. Заменете традиционния си летен гардероб с дрехи от естествени материи. Те трябва да са свободни около тялото и в светли цветове. Бохемските рокли, памучните туники и белите ризи ще Ви спасят от прегряване и дехидратация в следствие на потенето. Освен това са удобни и шик. Носете със себе си спрей с освежаваща вода. В търговската мрежа се разпространяват спрейове с какви ли не аромати.

8. При всяко излизане навън не забравяйте да нанесете лосион със слънцезащитен фактор, при това по-висок от стандартния, който използвате през лятото. По този начин ще ограничите производството на меланин в тялото и така ще попречите на кожата Ви да придобие неравномерна пигментация. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега