Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Още един кораб е бил отвлечен до бреговете на Сомалия

Още един кораб е бил отвлечен до бреговете на Сомалия

Корабът е бил превзет от тежко въоръжени мъже близо до град Ейл край бреговете на Сомалия

Още един кораб е бил отвлечен близо до бреговете на Сомалия, съобщи британска агенция за наблюдение на морската търговия. Това засилва опасенията, че сомалийските пирати отново са активни, почти десетилетие след като предизвикваха хаос в международното корабоплаване, предаде Асошиейтед прес. Корабът е бил превзет от тежко въоръжени мъже близо до град Ейл край бреговете на Сомалия, съобщиха от британската служба за наблюдение на морската търговия. Тя цитира военните власти като източник на информацията.Агенцията не предложи подробности за това кои са похитителите, но заяви, че се провежда разследване.

Военноморската мисия на Европейския съюз съобщи, че миналата седмица в близкото Арабско море е бил отвлечен търговски кораб, плаващ под малтийски флаг, който се е преместил в същия район край бреговете на Сомалия. На борда на кораба за насипни товари "Руен" имало 18 души екипаж, когато е бил отвлечен близо до йеменския остров Сокотра, на около 240 км от Сомалия. Един от членовете на екипажа е бил евакуиран на кораб на индийските военноморски сили за оказване на медицинска помощ.

Подозренията за това отвличане паднаха и върху сомалийските пирати, въпреки че силите на ЕС заявиха, че похитителите и техните искания са неизвестни.Напоследък се наблюдава рязко увеличение на нападенията срещу търговски кораби в Червено море от страна на подкрепяните от Иран бунтовници хуси от Йемен.

Източник: БТА
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега