Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Осигуриха транспорт за всички пациенти на хемодиализа

Осигуриха транспорт за всички пациенти на хемодиализа

Днес 5 човека ще останат да нощуват в болницата, защото живеят много далеч и не може да се гарантира прибирането им у дома.

Осигуриха транспорт за всички пациенти на хемодиализа. Въпреки влошената пътна обстановка, от УМБАЛ Бургас са успели да извозят нуждаещите се. По принцип, тези пациенти задължително ползват линейка на болницата, която ги взима и връща по домовете им преди и след  приключването на процедурата, но днес 5 човека ще останат да нощуват в болницата, защото живеят  много далеч и не може да се гарантира прибирането им у дома. 

Отделението по хемодиализа обслужва 130 души, които живеят в десетки населени места в общините Бургас, Средец, Малко Търново, Царево, Приморско, Созопол, Поморие, Айтос, Руен, Камено. Най-трудно шофьорите стигат до селата в Община Руен, които са по-близо до Шумен, отколкото до Бургас. 8 автомобила обслужват болните на хемодиализа. Нито един не е високопроходим. Всеки от автомобилите се движи като маршрутка – събира пациентите по определен маршрут и ги вози до болницата, а след приключването на диализата ги връща обратно.

Има и ситуации, в които е нужно повече разбиране от страна на болните. Такъв е примерът с пациентка на хемодиализа, която отишла на гости на дъщеря си в с. Дебелт и линейката трябва да я вземе оттам. Пътят до Дебелт е чист само до центъра, но жената е отказала да измине стотина метра до центъра, а настоявала шофьорът да кара по непочистената улица до къщата й. Без да приеме, че той може да затъне в преспите и да застраши живота на всички останали пациенти, които вози.

„Направили сме всичко възможно, за да осигурим достъп до хемодиализа в тази екстремна обстановка, молим пациентите за разбиране и съобразяване със ситуацията“, коментира изпълнителният директор на УМБАЛ Бургас д-р Бойко Миразчийски.

В останалите отделения на болницата ситуацията е спокойна, намаляват и хората, които търсят помощта на медиците заради травми от падане. От началото на снеговалежа през Спешно отделение са преминали близо 30 души със счупвания и контузии, като днес са само 2-ма.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега