Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Оставиха сводника Монев зад решетките

Оставиха сводника Монев зад решетките

Районен съд - Бургас взе мярка за неотклонение задържане под стража на Христо Монев. Той е разследван по досъдебно производство за три деяния набиране на жени с цел проституция. Повдигнато му е обвинение за това, че в съучастие като съизвършител с друго лица, през месец октомври 2013 г., през март 2014 г. и на неустановена дата през есента на 2013 г. в гр. Бургас чрез обещаване на облаги е набрал три девойки с цел да бъдат използвани за развратни действия – проституция.

Районен съд  - Бургас взе мярка занеотклонение задържане под стража на Христо Монев. Той е разследван подосъдебно производство за три деяния набиране на жени с цел проституция. Повдигнатому е обвинение за това, че в съучастие като съизвършител с друго лица, презмесец октомври 2013 г., през март 2014 г. и на неустановена дата през есента на2013 г. в гр. Бургас чрез обещаване на облаги е набрал три девойки с цел да бъдатизползвани за развратни действия – проституция.            

В съдебната зала днеспредставителят на Окръжна прокуратура – Бургас заяви, че по делото са събранидостатъчно доказателства за авторство на Монев на престъплението, за което му еповдигнато обвинение. В хода на разследването било установено, че той непребивава на постоянния си адрес, а на различни адреси под наем. Те били честосменяни и били ползвани от него за извършване на вмененото му престъпление.Съществуват данни, че той осъществява пътувания в чужбина. С тези аргументидържавният обвинител обоснова опасност той да се укрие при по-лека мярка занеотклонение.            

Служебният защитник наМонев посочи, че въпреки тежестта на повдигнатото обвинение, деянието му небило такова, че да се налага вземане на мярка за неотклонение задържане подстража. Той обърна внимание, че нито една от свидетелките по делото не е билапринуждавана да осъществява престъпна дейност. Монев имал постоянен адрес,както и семейство, което се нуждае от грижите му. Защитникът предложи да мубъде определена мярка за неотклонение парична гаранция или домашен арест.           

Обвиняемият Монев заявипред Районен съд – Бургас, че би предпочел да му бъде наложена мярка занеотклонение домашен арест, която да търпи в дома на майка си и да бъде заедносъс семейството си. Районен съд – Бургас следкато се запозна със събраните в досъдебното производство срещу Моневдоказателства и със становищата на страните, прецени, че следва да уважи исканетои наложи мярка за неотклонение задържане под стража Налице е обоснованопредположение за авторството му на деянията, за които е разследван, и да сенаправи извод, че съществува реална опасност той да се укрие или да извършидруго престъпление.

От показанията на три свидетелки по делото съдът правиизвод, че Монев е извършил деянията, за които е привлечен да отговаря, като евербувал и уговорил лица с цел сексуална принуда. Жертвите са били склоняваникъм проституция. Той е извършил и друга форма на престъплението трафик на хора,като е осигурявал подслон на жертвите.Една от тях е била непълнолетна и вуязвимо положение – възпитаник на дом за временно настаняване. В трите случаяМонев е получавал облага, като е вземал 50% от договорената цена за сексуалнитеуслуги.            

Определението на Районенсъд – Бургас подлежи на обжалване и протест пред Окръжен съд – Бургас.Евентуалната въззивна мярка ще бъде гледана на 13.11.2014 г.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега