Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Оставиха в ареста обвиняем за убийство на бременна жена

Оставиха в ареста обвиняем за убийство на бременна жена

Грози го лишаване от свобода за поне 15 години

Бургаският апелативен съд остави в ареста задържан за убийство на бременна жена. Обвиняемият обжалва пред въззивната инстанция отказа на Окръжен съд – Ямбол да измени мярката за процесуална принуда от „задържане под стража“ в по-лека.Й.С. е привлечен като обвиняем за това че на 12.08.2021г. в с. Недялско, общ. Стралджа, обл. Ямбол умишлено умъртвил бременната М. Х. Престъплението е квалифицирано по чл. 116, ал. 1, т. 4 вр. чл. 115 НК, наказуемо с „лишаване от свобода” от петнадесет до двадесет години, а като алтернативни санкции са предвидени „доживотен затвор” и „доживотен затвор без замяна”. 

В това производство съдът преценява законността на задържането към момента, в който разглежда делото. Въззивният състав отбелязва в определението си, че произнасянето по въпроса за мярката за неотклонение, няма отношение към крайния акт на съда, решаващ въпроса за вината на лицето. 

Втората инстация намира, че и към настоящия момент, са налице условията за налагане и респективно за продължаване действието на най-тежката мярка за процесуална принуда. Не са налични обстоятелства, които да разколебаят обосновано предположение, че Й.С. е извършил престъплението. Доказателствата по делото сочат, че съществува реална опасност обвиняемият да се укрие или да извърши престъпление. Въззивният съд отчита фактическата сложност на разследвания казус и възприема, че към момента продължителността на задържане на Й.С., установена от по-малко от два месеца, все още е в рамките на разумния срок, съгласно Европейската конвенция за правата на човека и българския Наказателно-процесуален кодекс.

Апелативните съдии намират за законосъобразен извода на окръжния съд в гр. Ямбол за продължаване задържането на обвиняемия, което да обезпечи явяването му пред органите на разследването, както и срочното и законосъобразно протичане на наказателното производство срещу него.  Определението на Апелативен съд – Бургас не подлежи на касационно обжалване и протестиране.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега