Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

От 3 до 8 лева за чадър на плажа през лятото

От 3 до 8 лева за чадър на плажа през лятото

Цените на плажните услуги това лято няма да се вдигат, заяви председателят на Асоциацията на концесионерите на морски плажове Иво Стефанов, цитиран от в. "Труд". По градските плажове на Варна и Бургас дневният наем на чадър или шезлонг ще бъде по 3 лева.

Цените на плажните услуги това лято няма да се вдигат, заяви председателят на Асоциацията на концесионерите на морски плажове Иво Стефанов, цитиран от в. "Труд". По градските плажове на Варна и Бургас дневният наем на чадър или шезлонг ще бъде по 3 лева. В по-малките курортни градчета някъде цената може да е и 4 дори 5 лева за чадър и още толкова за шезлонг. Колкото по на юг се отива обаче, цените стават по-ниски.В големите курорти тази цена е 7-8 лева.

"Концесионерите опитват да компенсират спада на тези приходи с търговската дейност по плажовете”, каза Стефанов. Много концесионери компенсират и с други атракции - водни колела и други съоръжения.Много хотелски комплекси и дори цели курорти, които са едновременно и концесионери на съответната плажна ивица, включват плажните удобства в комплексната цена за почивката. Но тъй като няма как да преградят плажа само за своите гости, защото могат да бъдат глобени, се опитват да прогонят външните лица със стряскащи цени - примерно 15 лв. и дори повече за чадър. 

Но и тези концесионери като всички останали са длъжни да оставят за свободно плажуване поне 50% от активната площ на плажа.Подготовката на плажовете за летния сезон в момента върви с пълна сила. До края на тази седмица ще отворят градските плажове в Бургас и Варна, а ивиците в по-малките градчета ще са готови другата седмица.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега