Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

От догодина евростипендии ще има само за приоритетните специалности

От догодина евростипендии ще има само за приоритетните специалности

Европейските стипендии ще се увеличат заедно с университетските. Те обаче ще се присъжда само на студенти от т. нар. приоритетни специалности.

Европейските стипендии ще се увеличат заедно с университетските, в случай че финансовото министерство одобри предложението на МОН за повишение на студентските поощрения. Ако това се случи, от догодина отличниците ще получават по 150 лева евронаграда, пише в-к "Монитор". Тя обаче ще се присъжда само на студенти от т. нар. приоритетни специалности.

Новината потвърди зам.-министърът на образованието проф. Николай Денков. В момента евростипендията е в размер от 120 лева. Университетската достига същата сума. Паралелното увеличение ще се прави с цел елиминиране на дискриминацията между студентите от държавни и частни висши училища.

До момента право на евростипендия имаха всички студенти с успех над 4,00. В новата Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж” обаче е заложено европейските стипендии дапоощряват само студентите от приоритетните професионални направления като инженерни, технически, педагогически и аграрни науки.

Тази година приключва проекта за евростипендии, който раздаваше награди през последните години. От следващата учебна година стартира новия, като все още не се знае какъв ще бъде бюджета.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега