Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

От КБ поискаха отстраняването на Трайков заради самолетната криза

От КБ поискаха отстраняването на Трайков заради самолетната криза

Според левицата нанесените щети на държавата и на туризма ни са неоценими към този момент. „Туристическата дестинация България е провалена в очите на хиляди чужденци”, смятат от КБ. От там посочиха като конкретен виновник за случващото се министъра на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков и поискаха неговото отстраняване.

„Вече няколко дни сме свидетели на неспособността на българските власти да се справят с възникналата криза по извозването на руски, финландски и други туристи обратно в родината им след почивката им на българското Черноморие. В резултат на неплащането на туроператорската фирма "Алматур" към превозваческата фирма "България Ер" чужди туристи са заложници на наша туристическа фирма и в нашата държава”.

Това се казва в Декларация на  Парламентарната група на Коалиция за България, която народният представител Румен Петков, прочете в НС. Според социалистите още преди година е станало ясно, че този проблем ще се задълбочава, когато със средства на българското посолство в Анкара са върнати български туристи от Анталия.

„Министерството на икономиката, енергетиката и туризма не е осигурило достатъчни гаранции като изискване към фирмите, за да се избегнат бъдещите проблеми. И това безхаберие на властите го плащаме всички ние”, се казва в декларацията. От КБ заявяват, че не е спазен Регламент 261/2004 на ЕС, който урежда случаите, когато превозвачът отказва да качи пътници на борда.

Червените депутати попитаха от трибуната на НС дали групата "Алматур" се е разплатила с хотелиери, ресторантьори и превозвачи.  Те попитаха още кога и за чия сметка туристите ще бъдат извозени,  кога ще се сложи край на това безобразие и какви действия ще предприеме правителството да спре уронването престижа на България като туристическа дестинация.

Според левицата нанесените щети на държавата  и на туризма ни са неоценими към този момент. „Туристическата дестинация България е провалена в очите на хиляди чужденци”, смятат те. От КБ посочиха като конкретен виновник за случващото се министъра на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков. Те поискаха неговото отстраняване.                           

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега