Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

От КТ "Подкрепа" готови да сезира ВАС заради данък "Депозит"

От КТ "Подкрепа" готови да сезира ВАС заради данък "Депозит"

КТ "Подкрепа" имат готовност да сезират Върховния административен съд да отмени актовете на Министерския съвет, с които бе приет данъкът върху лихвите по депозитите и бюджета на Националната здравноосигурителна каса за догодина.

КТ "Подкрепа" имат готовност да сезират Върховния административен съд да отмени актовете на Министерския съвет, с които бе приет данъкът върху лихвите по депозитите и бюджета на Националната здравноосигурителна каса за догодина. Синдикатът за пореден път изрази възмущението си от финансовия министър Симеон Дянков, който пренебрегнал социалния диалог, и поиска неговата оставка.

От „Подкрепа“ са категорични, че по време на тристранката миналата седмица за бюджета не са обсъждани намеренията на правителството да въведе 10% данък върху лихвите по депозитите. С тези си действия Дянков отново е взривил социалния диалог заради незачитането на социалните партньори.

„Грубо погазвайки този дух на сътрудничество и колегиалност, в дневния ред за заседанието на Националния съвет за тристранно сътрудничество на 9 октомври т.г. не бяха включени и не се обсъждаха въпросите за въвеждането на 10 процентен данък върху лихвите по депозитите на гражданите в банките и проектозакона за бюджета на Националната здравноосигурителна каса за 2013 г., които буквално на следващия ден бяха внесени от господин Дянков и приети от правителството. По този начин важни въпроси, свързани със здравното осигуряване, жизненото равнище на гражданите и с бюджетната политика на правителството, умишлено не бяха подложени на обсъждане в НСТС, което според нас е грубо нарушение на чл. 3 ал. 2 от Кодекса на труда, който изисква тези въпроси да се обсъждат задължително при приемането на съответните нормативни актове. Като доказателство за липсата на такъв диалог, ние искаме незабавно да бъде публикувана стенограмата от заседанието на НСТС от 9 октомври 2012 г.“, посочват в позицията си, разпратена до медиите, от синдиката.

В "Подкрепа" настоява за пореден път да бъде освободен от състава на правителството министър Симеон Дянков, „който носи основната вина за изключително тежкото състояние на икономиката на страната и за мизерията на българските граждани през последните няколко години“.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега