Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Отбелязваме 146 години от гибелта на Ботев

Отбелязваме 146 години от гибелта на Ботев

Цяла България ще сведе глава в памет на гениалния поет, публицист и революционер и загиналите в името на свободата на народа ни.

На днешния 2-ри юни отбелязваме 146 години от гибелта на един от най-обичаните и почитани български герои -  Христо Ботев. Цяла България ще сведе глава в памет на гениалния поет, публицист и революционер и загиналите в името на свободата на народа ни.

Военни почести в памет на великия поет и революционер ще отдадат и военнослужещи от Флотилия бойни и спомагателни кораби в гр. Бургас. Те ще положат венци и цветя пред бюст-паметника на Христо Ботев в Морската градина (от 11.00 ч.). В тържествения ритуал ще участват командирите на военни формирования от гарнизона. От 12.00 ч., пред паметника на Христо Ботев в Приморски парк, в знак на почит и преклонение Община Бургас организира заупокойна молитва и ритуал по отдаване на военни почести и полагане на венци и цветя.

На 2 юни (четвъртък) Денят на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България ще бъде отбелязан с тържествена проверка (заря) в градовете Елин Пелин (от 19.00 ч.), Казанлък (от 21.00 ч.), Павел баня (от 21.00 ч.) и в с. Скравена, община Ботевград (от 21.00 ч.). В ритуалите ще участват военнослужещи от 38-и батальон за ядрена, химическа, биологична защита и екология – Мусачево, 61-а механизирана бригада – Карлово, 10-и механизиран батальон – Враца, военният духов оркестър на 61-а механизирана бригада и Представителният военен духов оркестър на Сухопътните войски.

С военни ритуали по поднасяне на венци и цветя военнослужещите от Сухопътни войски ще отбележат годишнината от гибелта на Христо Ботев и ще отдадат воински почести в памет на загиналите за Родината в градовете Стара Загора, Хасково, Плевен, Димитровград, Калофер, Асеновград, Белене, Свищов, Смолян, Шумен, Благоевград, Сливен, Горна Оряховица, Русе и в с. Ценово - община Чирпан.Във всенародното поклонение на връх „Околчица“ от 11.00 ч. ще се включат военнослужещи от 10-и механизиран батальон-Враца.

В паметния ден от 10.30 ч. представителни части на Военновъздушните сили и на Съвместното командване на специалните операции ще отдадат воински почести пред паметника на Христо Ботев в градската градина „Цар Симеон“ в гр. Пловдив. 

Военнослужещи от Военноморските сили ще положат венци и цветя пред бюст-паметника на Христо Ботев в „Алеята на възрожденската памет“ в Морската градина (от10.00 ч.) в гр. Варна. В тържествения ритуал ще участват почетен караул от Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров“, Представителният духов оркестър на ВМС и командирите на военни формирования от гарнизона.

В София (11.30 ч.) пред бюст-паметника на Христо Ботев в Борисовата градина Националната гвардейска част ще участва в тържествена церемония в памет на Христо Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България. От 12.00 ч. пред сградата на Администрацията на Президента на Република България ще се извърши тържествена смяна на почетния гвардейски караул.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега