Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Отбелязваме Националния ден на безопасността на движението по пътищата

Отбелязваме Националния ден на безопасността на движението по пътищата

В Бургас превантивната седмица, посветена на пътната безопасност, стартира с полицейски беседи пред ученици от горен курс, като ще продължи и през следващите дни със занимания с малчуганите от детска градина „Златното ключе” и сборни групи от бургаските читалища.

Днес отбелязваме Националния ден на безопасността на движението по пътищата. С демонстрация ще бъде показан планът „С.П.А.С.И.“ и взаимодействието на различните служби по време на пътен инцидент. Партньори в акцията са още Столична община, ПБЗН, ЦСМП, „Пътна полиция“, „Охранителна полиция“ и БЧК, съобщават от Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“.  

Всички служби ще обединят сили и ще покажат на публиката симулация на катастрофа между две коли и обезопасяване на автомобил, премазан от дърво. Всяко едно действие на службите ще бъде надлежно разяснявано от експертите на Държана агенция „Безопасност на движението по пътищата“ и представители на останалите партньори в инициативата.С помощта на симулатори всеки желаещ, на място, ще има възможност да опита какво е да претърпиш катастрофа, но в контролирана и безопасна среда и ще получи съвети как да реагира адекватно при подобна ситуация. Нагледно ще се демонстрират различните видове детски столчета и правилните начини за обезопасяване на децата в тях.Всяка една от службите ще демонстрира специализираните си автомобили и ще показва част от работата си на публиката.

Мястото – северната част на паркинга пред храм-паметник „Александър Невски“, София. Започва точно в 9:30 ч.И нека не забравяме – „На пътя животът е с предимство“.

В Бургас превантивна среща, организирана от училищната комисия по пътна безопасност към Професионалната гимназия по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров” с председател Ива Миткова - Ангелова, се проведе с участието на инспектора по превенция към ОДМВР - Бургас Цветелина Рандева. По традиция в тези срещи се включват учениците от 8 клас на професионалната гимназия. 

Основната цел – възпитаване на безопасно и отговорно поведение на младите хора, като участници в пътния трафик, както и изграждането на толерантност към останалите участници в движението, и през тази година бе постигната, чрез динамични диалози и реални примери от Бургаски регион, онагледяващи рисковите ситуации. Превантивна седмица, посветена на пътната безопасност стартира с полицейски беседи пред ученици от горен курс, като ще продължи и през следващите дни със занимания с малчуганите от детска градина „Златното ключе” и сборни групи от бургаските читалища. 
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега