Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Отбелязваме Световния ден на водата

Отбелязваме Световния ден на водата

Тази година темата е свързана с отпадните води и начините да се намали количеството вода, което пилеем.

Днес е Световният ден на водата. Инициативата се поражда през 1992 г. на Конференцията на Обединените нации “Екология и развитие”, проведена в Рио де Жанейро. Генералната асамблея на ООН определя 22 март да се чества като Световен ден на водата.

Денят се отбелязва официално от 1993 г., като ежегодно се организират прояви в цял свят, посветени на водата. Целта на инициативата е световната общност да се застъпи за устойчиво управление на водните ресурси и привлече общественото внимание върху важността от наличие на прясна вода.

Всяка година честването на Международният ден на водата е свързано с определен аспект на прясната вода. Тази година темата е свързана с отпадните води и начините да се намали количеството вода, което пилеем. Целта е да използваме отново над 80% от отпадните води, което включва пречистване и преработване на водния ресурс, така че той да се връща в природата чист от индустриални и човешки замърсители.

По данни на ООН, в световен план над 80% от отпадните води се връщат в природата непреработени и по този начин замърсяват околната среда. 1,8 млрд. души по света използват за питейна вода източници, замърсени с фекалии, което допринася за високата смъртност в тези региони. Замърсената вода и ниската хигиена отнемат живота на около 842 000 души всяка година.

Множество български градове, сред които и Бургас, се включват в честванията с различни събития. Днес в крайморския град ще се състои награждаването на изявилите се в Националния ученически конкурс "Водата – извор на живот" деца и младежи. Отличниците ще получат наградите си в 16:30 часа в КЦ "Морско казино".

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега