Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Отбелязват спад в противообществените прояви на малолетни и непълнолетни в Бургас

Отбелязват спад в противообществените прояви на малолетни и непълнолетни в Бургас

За цялата изминала година са констатирани общо 74 престъпления в сравнение с предходната – 2021 г., когато са били 78.

През 2022 г. в Бургас е отбелязан спад в противообществените прояви, извършени от малолетни и непълнолетни. За цялата изминала година са констатирани общо 74 престъпления в сравнение с предходната – 2021 г., когато са били 78. Тези данни са регистрирани от работата на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни в Бургас.

Намалели са взломните и джебчийските кражби, както и тези на МПС, извършвани от непълнолетните, а домовите са с еднакъв брой през двете години. Единствено леко завишение или по-скоро връщане на нивата от 2019 г. се наблюдава в кражбите от магазини. От едва 2 през 2021 г. на 10 през 2022 г., като обяснението е свързано със затворените магазини през 2020 и 2021 г., заради противоепидемичните мерки.

Преписките, свързани с насилия или телесна повреда, през миналата година също бележат спад – 7, в сравнение с 9 през 2021 г. Броят на противообществени прояви, като бягство от дома, скитничество, просия и употреба на алкохол, се е запазил същият през последните две години – едва 4. Завишение се забелязва в престъпленията, свързани с наркотици – от 4 през 2021 г. на 9 през 2022 г.

През миналата година Комисията е провела голям брой превантивни кампании и обучения – „Ваканция здравей, да играем безопасно“, „Пази детето в интернет“, „Академия за добротворци“, „Как се позиционирам в интернет, увереното ми Аз“, „Кой е срещу мен в мрежата“, превантивна кампания в рамките на фестивал „Тийн Бум Фест“ – „Райско е да си млад! Балоните са за украса“ и много др.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега