Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Отчетоха интерес към употребяваните автомобили с гаранция

Отчетоха интерес към употребяваните автомобили с гаранция

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков се запозна с ефекта от въвеждането на гаранция за употребяваните автомобили от автокъщи, членове на Асоциацията на вносителите на автомобили.

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков се запозна с ефекта от въвеждането на гаранция за употребяваните автомобили от автокъщи, членове на Асоциацията на вносителите на автомобили. Представителите на асоциацията отчетоха сериозен интерес към употребяваните автомобили, предлагани с гаранция. Те са категорични, че с тази инициатива ще се върне доверието на клиентите и ще се гарантира безопасност на превозните средства излизащи на българските пътища. Това е от голямо значение, имайки предвид големия брой загинали и пострадали по пътищата. Представителите на асоциацията отчетоха, че за една седмица вносителите и търговците, желаещи да станат нейни членове са нараснали с близо 10%, което показва, че интереса към инициативата се увеличава.  

Министър Цветков заяви, че с въвеждането на стикерите за гаранция пазарът на употребявани автомобили в България вече е по-европейски. Вече всеки клиент ще има възможност да избира между автомобили с гаранция и такива без. С инициативата, подета от министерството, Асоциацията на вносителите на автомобили и Комисията за защита на потребителите, не само ще дадем възможност за избор на потребителите, но и ще подтикнем всички търговци да предлагат по-качествени и по-безопасни стари автомобили, каза още министър Цветков. На 7 ноември 2010 г. Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, Комисията за защита на потребителите и Асоциацията на вносителите на автомобили подписаха Меморандум за издаване на гаранция, с която се удостоверява техническата изправност на употребявани автомобили, предлагани в автокъщите-членове на асоциацията.  

Всяка фирма-член на Асоциация на вносителите на автомобили ще преценява кои автомобил ще бъдат придружени с гаранция за качество и произход, като срокът на гаранцията ще бъде минимум три месеца от дата на продажба. Това се удостоверява чрез сертификат и стикер, който се залепя на задното стъкло на автомобила. По преценка на продавача срокът може да бъде удължен. Фирмите-членове на Асоциация на вносителите на автомобили ще дават гаранция за следните компоненти, пряко свързани с безопасността на автомобила на пътя: всички основни възли и агрегати /двигател и скоростна кутия/. Ако по време на гаранционния период се получи повреда, вносителят поема на свои разноски ремонта.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега