Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Отива си лятото, идва есента...

Отива си лятото, идва есента...

Вижте какво ще бъде времето в първия ден на новия сезон.

Днес, точно в 10:50 часа българско време посрещаме астрономическата есен, съобщават от Института по астрономия при БАН. Есента е един от четирите сезона в умерения пояс. Астрономически тя започва с есенното равноденствие, което е около 22-23 септември в Северното полукълбо и около 21 март в Южното полукълбо.

Според метеорологията есенни са месеците септември, октомври и ноември в Северното полукълбо, както и март, април и май - в Южното полукълбо. Есента е преходен сезон, през който понякога има доста високи температури в неговото начало - т.н. “циганско лято”, има и умерени до по-ниски температури към неговия край. 

Тази година есента започва с предимно слънчево време. След обяд от запад облачността ще се увеличава и вплътнява. През деня ще се задържи почти без валежи, но вечерта в западните райони ще започнат превалявания от дъжд. Ще духа слаб, в Източна България до умерен вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще са предимно между 24 и 29 градуса, прогнозират от НИМХ, предава "Фокус".

По Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югозапад. Максимални температури между 22 и 25 градуса, температурата на морската вода е 21-22 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините облачността от запад ще се увеличава и вплътнява. Главно във вечерните часове в масивите от Западна България ще има валежи от дъжд. Ще духа слаб до умерен юг-югозападен вятър, а по най-високите части – умерен запад-северозападен. Максималната температура на 1200 метра ще е около 21 градуса, на 2000 метра – около 14 градуса.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега