Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Откриха 18 мъртви мигранти в камион край София

Откриха 18 мъртви мигранти в камион край София

Телата на 18 мигранти са открити в камион край софийското село Локорско. На мястото тече оглед.Очаквайте подробности!

Телата на 18 мигранти са открити в камион край софийското село Локорско, съобщи NOVA. Сигналът в МВР за изоставен товарен автомобил и група хора около него е постъпил около 14.15 ч. Няма данни за пътен инцидент, съобщават от полицията. Камионът бил с търговски номера.По първоначална информация в него са били превозвани незаконни мигранти – около 40 души, които били укрити в изграден тайник под превозван дървен материал. Според данните към момента 18 от тях са починали, други 9 са в тежко състояние.

Част от оцелелите биват транспортирани към няколко столични болници за оказване на медицинска помощ. На място са и 5 линейки. Хората, превозвани в камиона са млади мъже от Афганистан. Двама души са настанени в реанимацията на “Света Анна”, двама в реанимацията на “Пирогов” и шест в реанимацията на ВМА.

Двама в по-леко състояние са настанени в токсикологията на ВМА и още двама в токсикологията на “Пирогов”. Това каза в ефира на NOVA здравният министър Асен Меджидиев. Общо 14 пострадали са настанени до момента. Други 10 души са открити в храстите в района. Те ще бъдат транспортирани в към няколко болници.Предприети са оперативно-издирвателни действия за установяване на водачите, които по данни на чужденците са избягали. Активната полицейска работа по случая продължава.

На мястото тече оглед. Разследването на смъртта на мигрантите ще бъде поето от Национална следствена служба (НСлС). Към мястото пътува и Борислав Сарафов, заместник на главния прокурор и директор на Националното следствие.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега