Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Откриха 90 000 недекларирани британски лири при две проверки

Откриха 90 000 недекларирани британски лири при две проверки

Митнически служители от Териториална дирекция Митница Русе откриха 90 000 недекларирани британски лири при две проверки в района на ГКПП Дунав мост-Видин

Митнически служители от Териториална дирекция Митница Русе откриха 90 000 недекларирани британски лири при две проверки в района на ГКПП Дунав мост-Видин.На 15.12.2021 г. митнически инспектори спират влизащ в страната товарен автомобил. Водачът заявява, че превозва групажна стока от Великобритания за Ирак. При последвала проверка в чекмедже на хладилния шкаф митническите служители намират найлонов плик с английски лири в купюри от 10, 20 и 50. При изброяването им в присъствието на водача се установява, че сумата е в размер на 55 000 лири. За валутата водачът не притежава банков или друг разплащателен докумен и заявява, че това са средства на неговата фамилия. Сумата обаче не е декларирана, поради което му е съставен акт за установяване на административно нарушение на Валутния закон. За обезпечение на глобата по акта с разписка са задържани 1600 евро.

Два дни по-късно, на 17.12.2021 г. митнически служители спират друг влизащ в страната през ГКПП Дунав мост-Видин товарен автомобил. Водачът пътува от Великобритания за Турция и заявява, че няма нищо за деклариране. При последвалата проверка обаче митническите служители намират под пасажерската седалка черен найлонов плик с британски лири. При изброяване се установява, че сумата е 35 000 лири. И този водач обяснил, че това са средства на неговата фамилия, за които обаче не притежава банков или друг разплащателен документ и не ги е декларирал. Съставен е акт за установяване на администраитивно нарушение на Валутния закон, като с разписка е задържана сумата от 3000 лв. за обезпечение на евентуални глоби. 
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега