Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Откриха Морската гара

Откриха Морската гара

"С откриването на Морската гара, Бургас ще допълни привлекателния си градски имидж. Ще се поправи и една историческа несправедливост към поколения бургазлии, които нямаха достъп до пристанището. Скоро то трябва да бъде отворено за посещения".

"С откриването на Морската гара,  Бургас ще допълни привлекателния си  градски имидж. Ще се поправи и една  историческа несправедливост към поколения бургазлии, които нямаха достъп до  пристанището. Скоро то трябва да бъде отворено за посещения". Това заяви кметът Димитър Николов след официалната церемония по откриването на новия пасажерски терминал на Пристанище Бургас.

Градоначалникът допълни, че Общината има готовност да изгради подхода откъм центъра на града. Според  Николов  с влизането на Бургас в картата на световните круизни дестинации, ще се увеличават възможностите за развитие на алтернативни форми на туризма в региона - културно-исторически, археологически, селски, еко, орнитоложки, религиозен, фестивален.

"Тук на пристанището е мястото да благодаря на всички бургаски политици, че бяха единни в процеса за изграждане на морската гара. Когато предложих на  Бургаския общински съвет да съфинасира проекта с 200 000 лв., съветниците единодушно приеха", каза още Николов.

Той изрази надежда все повече теми в името на Бургас да обединяват политиците, градът да се развива все по-бързо и дори да изпреварва другите европейски градове. Според кмета Николов все още има шанс ИАРА да бъде преместена в Бургас, тъй като местните политици единно подкрепят идеята.  

На 5 октомври Морската гара ще приеме първия круизен кораб с 2000 пасажери на борда. Модерният пътнически терминал може да обслужи едновременно 3000 души, а капацитетът му е за 100 000 пътници годишно. Гарата е изградена с около 3 200 000 лв. и е част от стратегията на Министерството на транспорта за развитие на круизния туризъм.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега