Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Откриха новия Филиал за спешна медицинска помощ в Созопол /Снимки/

Откриха новия Филиал за спешна медицинска помощ в Созопол /Снимки/

За да бъдат обезпечени живущи и летовници по Южното Черноморие, през летните месеци ще бъдат командировани медицински екипи от Университетската болница за активно лечение и спешна медицина „Пирогов“, заяви здравният министър д-р Асен Меджидиев.

С тържествена церемония днес бе открит новия Филиал за спешна медицинска помощ в Созопол, което е поредна стъпка към обезпечаване нуждата от неотложна здравна помощ на гражданите по българското Черноморие.

„През нашия мандат като служебен кабинет, съвместната ни работа с Област Бургас – ръководството и кметовете от региона, беше уникална. Само преди седмица подписахме меморандум между Министерството на здравеопазването, Бургаска област, болница „Пирогов“ и Министерството на туризма, за подсигуряване на медицински кадри по цялото ни Черноморие“, заяви здравният министър д-р Асен Меджидиев и допълни „Благодарен съм за съвместната работа, защото заслугата не е само моя и на Министерството на здравеопазването, а на всички ръководители тук в областта“.


Снимка: Община Созопол

За да бъдат обезпечени живущи и летовници по Южното Черноморие, през летните месеци ще бъдат командировани медицински екипи от Университетската болница за активно лечение и спешна медицина „Пирогов“, уточни също министър Меджидиев.


Снимка: Община Созопол

“Искам да благодаря от името на гражданите на Созопол за тази нова придобивка. Бяха положени много усилия това да се случи. Знаете колко дълго време ние нямахме истински център на спешна медицинска помощ. Радвам се, че новият център е така добре оборудван – с необходимата модерна апаратура“, каза по време на откриването кметът на Созопол Тихомир Янакиев. 


Снимка: Община Созопол

Новият обект бе осветен от отец Димитър, а лентата заедно прерязаха министърът на здравеопазването Асен Меджидиев, областният управител на Област Бургас проф. Мария Нейкова и кметът на Община Созопол Тихомир Янакиев.


Снимка: Община Созопол

На официалната церемония присъстваха също изпълнителният директор на УМБАЛСМ "Н.И.Пирогов" д-р Валентин Димитров, директорът на Регионалната здравна инспекция в Бургас д-р Георги Паздеров, директорът на ЦСМП-Бургас д-р Асен Кърджиев, представители на Общинска администрация Созопол, председателят на ОбС Созопол Георги Пинелов и общинските съветници Анета Филипова, Андрей Николов, Димитринка Господинова, Стиляна Николова и Станимир Андонов.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега