Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Откриха втори корпус на детска градина "Надежда"

Откриха втори корпус на детска градина "Надежда"

Точно една година след откриването на най-новата и модерна детска градина в града – ОДЗ N 13 „Надежда“ в к-с „Меден рудник“, днес зам.-министърът на труда и социалната политика Лазар Лазаров и кметът на Община Бургас Димитър Николов откриха втори корпус на детското заведение.

Точно една година след откриването на най-новата и модерна детска градина в града – ОДЗ N 13 „Надежда“ в к-с „Меден рудник“, днес зам.-министърът на труда и социалната политика Лазар Лазаров и кметът на Община Бургас Димитър Николов откриха втори корпус на детското заведение.

„Бургас може да има повод за гордост, тъй като е едни гърди пред останалите. Това е един от най-големите проекти, който е финансиран по проекта „Социално включване” на Министерството на труда и социалната политика и чието строителство е вече завършено. В рамките на област Бургас има общо 4 такива общностни центрове. Освен в Бургас, останалите 3 са в Средец, Камено и Айтос. Основната идея на Общностния център е предоставянето на комплексен вид услуги – съчетаване на здравни, социални и образователни услуги за подкрепа на децата и техните семейства“, сподели зам.-министър Лазаров.

„Днес, отново на 17 септември – Празника на Вяра, Надежда и Любов, откриваме новия втори корпус на Общностен център „Надежда“. Това стана възможно благодарение на добрата работа на фирмата-изпълнител, която приключи обекта един месец по-рано. Новият корпус ще приеме още 120 деца от най-многолюдния бургаски жилищен комплекс „Меден рудник“, които досега се помещаваха във входове на блокове. Освен това той разполага с най-големия басейн, който имаме в детско заведение в града“, заяви кметът Димитър Николов.

„Третият етап по проекта ще включва оборудване на специализираните кабинети, за да могат уязвимите семейства да получат помощ и подкрепа. Имаме възможност на по-късен етап да разширим градината и с трети корпус. Догодина ще улесним и транспортния достъп до детското заведение и намиращите се тук жилищни блокове с ремонт на улицата и нов паркинг“, допълни още кметът.

Корпус Б е част от Общностен център за ранно детско развитие и родителска подкрепа по Проект за социално включване на Министерството на труда и социалната политика /МТСП/, в партньорство с Община Бургас. Той разполага с компютърен кабинет, физкултурен салон, зала за чуждоезиково обучение и изобразителни дейности. В сградата е изграден модерен басейн за децата от детското заведение, който ще се използва и от деца с увреждания.

Басейнът е най-големият от трите, построени в детски градини на територията на Бургас и е с размери 32,12 кв. м. /7.30-дължина, ширина 4,40 и дълбочина 0,70 см./. Водосвет за здраве на децата, техните родители и учители отслужи архиерейски наместник Борис Беров. За доброто настроение на всички присъстващи се погрижиха децата от ОДЗ 13 „Надежда“, които изнесоха цяла програма с песни, стихове и танци.

Гости на откриването бяха още директорът на дирекция „Социално включване“ Елена Кременлиева, Ивайло Иванов – дирекция „Социално подпомагане“, зам.-областният управител на Бургас Юсеин Мехмед, зам.-кметовете Йорданка Ананниева и Красимир Стойчев, председателят на Общински съвет – Бургас Костантин Луков, вр.и.д. директор на Регионален инспекторат по образование – Бургас Георги Даутев, родители и деца от „Меден рудник“.

Още снимки на втория корпус може да намерите на официалната ни фейсбук страница!

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега