Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Отлага се общественото обсъждане на предложения подземен паркинг в Бургас

Отлага се общественото обсъждане на предложения подземен паркинг в Бургас

Редица общественици и експерти се обявиха против реализацията му в този вариант, а граждани искаха да проведат ново обществено обсъждане в събота и започнаха събиране на подписка срещу инвестиционното намерение.

Отлага се насроченото за 23.01.2021 г  обществено обсъждане за изграждането на подземен паркинг. Това съобщават Пламен Янев и Стоян Царев, цитирани от БНР, позовавайки се на инвеститорите на проекта. Паркингът до голяма степен трябваше да бъде разположен под градинката на Часовника. 

От гражданската инициатива изпратиха до медиите кореспонденцията си с Таня Урумова, представител на хотел "България". "От името на ръководството, бих искала да Ви уверя, че още в първата половина на месец февруари 2021 година планираме да направим подробно представяне на проекта. Мястото и начинът на провеждане ще бъдат съобразени с епидемиологичната обстановка в страната. Искрено се надяваме ситуацията да позволява свободен достъп и среща на живо", информира Таня Урумова.От гражданската инициатива, която провокира диалога за бъдещия проект заявиха, че ще се възползват от времето, необходимо на инвеститора, за да съберат достатъчно информация, относно всички факти."Ще стартираме с искане към Община Бургас, да предостави на достъпно за всички заинтересовани лица място, най-добре на тяхната страница, цялата информация, която е постъпила при тях при входиране на инвестиционното намерение от страна на инвеститора."

Припомняме, че редица общественици и експерти се обявиха против реализацията му в този вариант, а граждани искаха да проведат ново обществено обсъждане в събота и започнаха събиране на подписка срещу инвестиционното намерение.То идва от новите собственици на хотел „България“ и по време на първото обществено обсъждане беше обяснено, че още при проекта за реконструкция, е заложен и вариант за подземен паркинг. На едно ниво, защото подземните води не позволяват да е по-дълбок. Част от него ще е под общинска земя (малко над 2 дка) и ще засегне градинката до Часовника. Инфраструктура ще се изгражда и в самия парк, а проектантите анонсираха, че засегнатата растителност няма да е много, дори ще заложат повече озеленяване.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега