Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Отлагат въвеждането на тол системата за тежкотоварни автомобили с три месеца

Отлагат въвеждането на тол системата за тежкотоварни автомобили с три месеца

Това бе решено днес, след извънредна среща при премиера Бойко Борисов.

Въвеждането на тол системата за тежкотоварни автомобили се отлага с три месеца. Това бе решено днес, след извънредна среща при премиера Бойко Борисов, в която участваха регионалният министър Петя Аврамова и превозвачи.

Както вече Ви информирахме, от бранша се опасяват, че въвеждането на тол таксите ще оскъпи сериозно услугите, свързани с транспорта, а това на свой ред може да доведе до фалити.

В трите месеца отсрочка, отговорните институции ще трябва да проследят тежкотоварния трафик, за да се изчисли окончателния размер на тол таксите, както и обхвата на системата, на базата на този трафик. През това време превозвачите ще продължат да закупуван едномесечни винетки.

От утре започват експертни срещи с представители на браншовите организации. На тях ще бъдат коментирани нови предложения за тарифите. Обект на разговори ще бъде и обхватът на републиканската пътна мрежа, за която ще се плащат тол такси. Необходимата за функционирането на системата инфраструктура ще бъде изградена върху 10 800 км от нея.

Работна група е направила карта, в която са обозначени тези с нулева ставка, които не са в добро експлоатационно състояние. На разговорите ще бъдат коментирани в конкретика тарифите в отделните категории и обхватът на пътищата.

След края на месец май ще бъде свикан и вече конституираният Обществен консултативен съвет по въпросите на тол системата към министъра на регионалното развитие и благоустройството. На него в по-широк формат ще бъдат представени нови варианти на тарифите и обхвата на тола в България.

Тестовият период на терен на системата изтича през ноември. Той може да приключи и по-рано, като срокът ще бъде уточнен в разговори с превозвачите. Ще бъде изготвена промяна в Закона за пътищата, където е посочена датата 16 август 2019 г. за преминаване от винетна към тол такса за тежкотоварните превозни средства над 3,5 тона.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега