Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Отличиха Община Поморие с европейски приз

Отличиха Община Поморие с европейски приз

Цялостната политика на управление на Община Поморие получи европейско признание. Престижният „Етикет за иновации и добро управление на местно ниво”, едно от най-значимите признания за работата на местните администрации, бе връчен вчера на кмета Иван Алексиев от министъра на регионалното развитие Десислава Терзиева

Цялостната политика на управление на Община Поморие получи европейско признание. Престижният „Етикет за иновации и добро управление на местно ниво”, едно от най-значимите признания за работата на местните администрации, бе връчен вчера на кмета Иван Алексиев от министъра на регионалното развитие Десислава Терзиева.  

Етикетът е част от стратегията за иновации и добро управление на местно ниво на Съвета на Европа. Кристалният додекаедър, с който общината бе удостоена е символ на доброто управление. Фигурата има 12 страни, символизиращи 12-те основни европейски демократични принципа, които община Поморие следва. Кметът Алексиев не скри вълнението си от получаването на това признание за качествената работа на общинската администрация. „Благодаря на служителите в община Поморие за техния висок професионализъм. Горд съм, че нашият труд e оценен.”         

Работата на община Поморие беше проверена и оценена от Комисията по присъждане на етикета, определена от Министерски съвет, чиито председател е министърът на регионалното развитие. За целта бе проведено проучване сред гражданите на общината, което установи, че решенията и действията на ръководството се ползват със значителна обществена подкрепа и доверие сред жителите. Самооценката на община Поморие и оценката от нейните граждани се припокриват изцяло, което според експертите е признак, че действията на местната власт отговарят напълно на очакванията на общността.              

С Етикета бяха удостоени още 15 български общини. В общата класация община Поморие заема второ място, водена единствено от Долна Баня, което е показателно за високите постижения на местната администрация. По всички показатели община Поморие минава средното ниво и се доближава до максималната стойност на резултатите.

„Усилията на общинското ръководство в лицето на Кмета и Общинския съвет за утвърждаване на демократичните принципи в местното самоуправление са осезаеми и насочени в правилна посока – сочи докладът на независимите експерти. В него се дават примери за прилагането на всеки един от принципите за демократично управление. Част от тях са участието на обществото в процеса на вземане на решения, ефективното планиране на бюджета и въвеждането на нови решения и добри практики. В доклада още се казва, че общината „гарантира защитата на всички граждани и е зачетено човешкото им достойнство, както и това, че никой от тях не е дискриминиран, или изключен от обществения, социален и културен живот.»              

«Етикетът за иновации и добро управление на местно ниво» е със срок на валидност до 2015 г. До тогава, той ще гарантира на гражданите, че качеството на управление в община Поморие е съобразено с европейските норми и стандарти.              

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега