Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Отмениха Софийския международен панаир на книгата - най-голямото книжно събитие у нас

Отмениха Софийския международен панаир на книгата - най-голямото книжно събитие у нас

Въпреки липсата на традиционния Коледен панаир на книгата в познатия формат, организаторите планират дигитални активности за читателите.

По-малко от месец преди официалното си откриване, най-голямото книжно събитие в България бе отменено. Тази година Софийският международен панаир на книгата няма да се състои, или поне не в традиционния си присъствен формат. Решението бе взето от Управителния съвет на Асоциация „Българска книга”, организатор на събитието, след проведена анкета сред членовете на Асоциацията. Причината е усложнената епидемична обстановка в страната.

48-ото издание на книжния форум трябваше да се състои в периода между 8 и 13 декември. Традиционен домакин е Национален дворец на културата - НДК. Всеки декември събитието събира на едно място издатели, книжари, писатели и читатели. Подобно на Пролетния базар на книгата в София, който бе отложен и в крайна сметка се проведе през юни, Коледният базар предполага струпване на огромна маса хора. Поради факта, че няма как да се проведе на открито, Коледният панаир няма как да се състои не само заради разпоредбите на здравното ведомство, но и от гледна точка на безопасността на изложители и посетители.

Въпреки липсата на традиционния Коледен панаир на книгата в познатия формат, организаторите планират дигитални активности за читателите. Сред тях е Софийският международен литературен фестивал,  който ще има своето дигитално издание от 10 до 13 декември, както и други кампании и инициативи, които ще бъдат адресирани към читателите в следващите седмици.

От Асоциацията отправят настойчив призив към четящите хора да продължават да купуват и четат книги, защото "книгите носят успокоение и вдъхновение, упование и смисъл, вяра и кураж, че ще дойдат и други по-спокойни и добри дни".

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега