Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Отново блокирани руснаци у нас след фалит на туроператор

Отново блокирани руснаци у нас след фалит на туроператор

Приемащият български туроператор "Бългериан Вип Турс" (Bulgarian Vip Tours - BVT) уведоми своите руски партньори, че прекратява свята дейност, в резултат на което могат да пострадат няколкостотин руснаци, почиващи в момента в българските курорти, съобщи говорителят на Руския съюз на туристическата индустрия Ирина Тюрина, цитирана от РИА Новости.

Приемащият български туроператор "Бългериан Вип Турс" (Bulgarian Vip Tours - BVT) уведоми своите руски партньори, че прекратява свята дейност, в резултат на което могат да пострадат няколкостотин руснаци, почиващи в момента в българските курорти, съобщи говорителят на Руския съюз на туристическата индустрия Ирина Тюрина, цитирана от РИА Новости.

По думите й още вчера руските туроператори, които работят с BVT, са получили писмо, че компанията не може да изпълнява своите задължения пред партньорите си. В официално изявление от ръководството днес бе обявено, че компанията "Бългериан Вип Турс" прекратява временно дейността си. Поради претърпени сериозни загуби, предизвикани от фалита на основен партньор и контрагент от Русия, плащането на туристическите пакети по българското Черноморие не може да бъде покрито.

Компанията се опитва повече от година да компенсира загуби в големи размери на основния си партньор, но поради обстоятелства, настъпили в последния момент, не била в състояние в момента да изпълни сключени договори за този туристически сезон.

С BVT работят няколко руски туроператора и всички те поеха проблемите с туристите. Става дума за 400-500 души, които в момента се намират в различни български курорти. Руските туроператори или повторно заплащат техния престой, или са помолили с тях да се заемат други техни партньори.

Има случаи, когато туристите все пак са били принудени да платят своя престой, но в тези случаи те взимат от хотелите необходимите документи, а в Русия ще получат похарчените пари от финансовата застраховка на руския туроператор, който ги е изпратил там", каза Тюрина.

Припомняме, че през лятото на 2011 г. заради фалита на "Алма тур" у нас бяха блокирани стотици руски туристи. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега