Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Отново разбиха Хатевата къща, администрацията с нови апели към собствениците

Отново разбиха Хатевата къща, администрацията с нови апели към собствениците

В момента входът е запечатан, но не се знае докога.

Емблематичната Хатева къща в центъра на Бургас отново стана жертва на вандалски набези. Красивата, но порутена сграда бе за пореден път разбита. Общината се самосезира и за пореден път навлезе в тази чужда собственост, за да блокира достъпа на външни лица във вътрешността на опасната сграда. И отново апелира собствениците да се погрижат за нея.

Т.нар. Хатева къща е със статут на единична архитектурно-строителна недвижима културна ценност от местно значение. Тя се намира на ъгъла на ул. "Цар Симеон І" и ул. "Св. Св. Кирил и Методий". Къщата е построена в началото на ХХ век за Никола Хатев.  Тя е проектирана от Рикардо Тоскани. Архитектът е автор на проектите за някои от най-емблематичните сгради в града.

От повече от 10 години обаче тя е необитаема. През 2014-а там избухна пожар, при който загина клошар. И въпреки опасността, сградата продължава да бъде "капан за животи" - бездомници, нуждаещи се от подслон, младежи, търсещи приключения, наркомани и други често разбиват сградата.

В момента входът е запечатан, но не се знае докога. Междувременно, обявата за продан на къщата, която излезе преди време, вече не е активна. От администрацията апелират собствениците да пристъпят към ремонт, или поне да обезопасят сградата.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега