Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Отрядът "Локомотив" от "Долно Езерово" - най-добрите млади огнеборци в Бургаско

Отрядът "Локомотив" от "Долно Езерово" - най-добрите млади огнеборци в Бургаско

Младежкият противопожарен отряд „Локомотив” към Основно училище „Христо Ботев” в кв. „Долно Езерово” извоюва призовото първо място в ХVІІ Областно състезание на младежките противопожарни отряди “Млад огнеборец”, провело се в края на седмицата в Приморско.

Младежкиятпротивопожарен отряд „Локомотив” към Основно училище „Христо Ботев” в кв.„Долно Езерово” извоюва призовото първо място в ХVІІ Областносъстезание на младежките противопожарни отряди “Млад огнеборец”, провело се вкрая на седмицата в Приморско. Отборът е следван от отряд „Орел 160” къмучилище „Н. Й. Вапцаров” в Айтос, а на трето място се класира МПО „Устрем 112” към училище „Св. Св. Кирил и Методий” – с. Карагеоргиево,общ. Айтос.

В надпреварата севключиха девет отбора от общините Бургас, Карнобат, Несебър, Айтос, Приморско,Царево и Поморие. Младите огнеборци /на възраст между 12 и 16 години/ се състезаваха в дисциплините : “Бойноразгръщане на състезателна пътека” и “400м. щафетно бягане с препятствия”.Отборите им бяха съставени от 9 човека и една резерва или общо от 10състезатели, като резервния състезател бе един и същ за двете дисциплини.

Вдисциплината „Бойно разгръщане” особени овации предизвика точността насъстезателите, които чрез шланга за време трябваше да напълнят водосъдържателдо определено ниво, сигнализирано със звукова и светлинна сигнализация, а последа покажат умения при завързването на възлите: „кръстосана примка”, „рифоввъзел”, „двойно единично премятане” и „дърводелски възел”.          

Въввтората дисциплина „Щафетно бягане” - дължината на пистата е 400 m., като еразделена на 9 участъка. В първият от тях се поставя двуметрова стена,разположена перпендикулярно на пистата, до която има струйник без вентил.Втората отсечка е чисто бегова, като е безпрепятствия, следвана от отсечка с двойно навит шланг с шлангов носач.Четвъртият участък е чисто бегови, следван от отсечка с препятствие / бариера/на височина 80 см. Шестият и седмият участъци също са с препятствия, осмия –чисто бегови, а деветия – с два двойно навити шланга без шлангови носачи.

Участниците в надпреварата бяхапоздравени от организаторите на проявата – старши комисар Васил Василев –Началник на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” –Бургас, кмета на Община Приморско – символичен домакин на състезанието –Димитър Германов и Началникът на Регионалния образователен инспекторат –Виолета Илиева. Състезателите бяха уважени и от зам. областния управител –Севдалина Турманова и началниците на Регионални дирекции „Пожарна безопасност изащита на населението” – Стара Загора, Сливен и Ямбол.

Победителите ще участват вНационалната надпревара, където ще се включат отборите, класирали се на първомясто в областните състезание от цяла България. От пресцентъра на ОДМВР припомнят, че ДвижениетоМладежки противопожарни отряди “Млад огнеборец” е с международен характер. На всеки две години Международната асоциация напожарните и спасителните служби /CTIF/ организира състезания, в които участвати наши млади огнеборци.

В България движението е възстановено отначалото на учебната 1999/2000 година по разработен примерен устав, включен вУказанията на Министерство на образованието и науката за организация на  дейността в системата на народната просвета.

Теоретичнатаи практическата подготовка на отрядите “Млад огнеборец” се ръководи отслужителите на Регионална дирекция “Пожарна безопасност изащита на населението” – Бургас със съдействието наобщини, директори и педагози от учебни заведения  под формата на лекции и семинари по тематика,предварително съгласувана с регионалния инспекторат на МОН. В тези формирования ученици, на възраст от 10 до 16години получават теоретична и практическа подготовка по пожарна безопасност,провеждат тренировъчна и състезателна дейност.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега