Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Палестинският представител в ООН: Газа е "ад на земята"

Палестинският представител в ООН: Газа е "ад на земята"

Дипломатът заяви, че до момента са убити над 8000 палестинци, включително над 3000 в южната част на Газа, където Израел е "прехвърлил принудително стотици хиляди хора".

Палестинският представител в ООН Рияд Мансур определи страданията на населението в ивицата Газа като "ад на земята" в речта си на извънредното заседание на Съвета за сигурност на ООН в Ню Йорк, предаде ДПА.

Той цитира бившия генерален секретар на ООН Даг Хамаршелд, който през 1954 г. казва: "Организацията на обединените нации не е създадена, за да ни отведе в рая, а за да ни спаси от ада". "Газа сега е ад на Земята", заяви Мансур.

Дипломатът заяви, че до момента са убити над 8000 палестинци, включително над 3000 в южната част на Газа, където Израел е "прехвърлил принудително стотици хиляди хора".

"На практика всички наши хора в Газа са бездомни, разселени, преместват се от една семейна къща в друга", каза той. Те "спят в колите си, спят по улиците и все още ги убиват, където и да отидат, за да ги убедят, че никъде в Газа няма да са в безопасност."

"Спасяването на човечеството от ада днес за ООН означава да спаси палестинците в Газа", подчерта Мансур. "Спасете ги. Гледайте на тях като на човешки същества", добави той, като се обърна към Съвета за сигурност.

Палестинският Червен полумесец изрази тревогата си от ударите в околностите на болницата "Ал Кудс" в северната част на ивицата Газа, където цивилни са избягали, за да се защитят от израелските бомбардировки, съобщи Франс прес. "Сградата се тресе, а разселените цивилни граждани и работещите екипи са в страх и паника", според организацията.

Червеният полумесец вече съобщи за обстрел в района в неделя вечерта. Според директора на болницата израелската армия му е наредила да се евакуира. Ръководителят на Световната здравна организация (СЗО) Тедрос Аданом Гебрейесус определи призива като "дълбоко обезпокоителен" и заяви в "Екс", че е невъзможно да се евакуира болница, без да се застраши животът на пациентите.

Освен пациентите, в болничния комплекс живеят 14 000 души, които са намерили убежище там, за да избегнат израелските удари, според Червения полумесец. 

Източник: БТА
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега