Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Параклис "Свети Георги Победоносец" отвори врати в Морската на Бургас

Параклис "Свети Георги Победоносец" отвори врати в Морската на Бургас

Новопостроеният Параклис “Свети Георги Победоносец” в Морската градина на Бургас отвори врати днес. За първи път Бургас има свой параклис в памет на загиналите във войните.

Новопостроеният  Параклис “Свети Георги Победоносец” в Морската градина на Бургас отвори врати днес. За първи път Бургас има свой параклис в памет на загиналите във войните. Идеята за градеж на параклис в памет на героите от Балканските войни 1912-1913, която обедини широката бургаска общественост, намери своята реализация.  

"Прекрасен ден е днес. В този параклис винаги ще свети духовно, винаги ще привлича тези, които обичат историята ни, защото въпреки войните и мъките на българския народ, няма сила, която да може да сломи българския дух за свобода и справедливост", заяви Негово Високопреосвещенство Сливенският митрополит Иоаникий, след което даде благословията си  и поръси със светена вода параклиса.       

Новото духовно и патриотично средище в Бургас е изградено с желанието, средствата и труда на бургазлии. Параклисът е построен в памет на героите от Балканските войни 1912-1913 и затова носи името на „Св. Георги Победоносец“.

Идеята за построяването му идва в края на миналата година, когато 87-годишният майор от резерва инж. Николай Кожухаров се обръща с молба към областния управител Константин Гребенаров да реализира една мечта – паметта за загиналите в Балканските войни да бъде увековечена във времето със строеж на параклис. Инициативният комитет за кратко време успя да приобщи към благородната кауза широката бургаска общественост.

Бургазлии се включиха активно в кампаниите по набиране на средства, каузата срещна солидното рамо и на бизнеса. Община Бургас и Общинския съвет подкрепиха изграждането параклиса, като отредиха място, близо до морския бряг, на което той да бъде построен.  

Още снимки от откриването на параклиса може да откриете на официалната ни фейсбук страница!        

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега