Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Патриоти блокираха посолството на САЩ

Патриоти блокираха посолството на САЩ

Стотици симпатизанти на АТАКА и ВМРО блокираха днес US-посолството в София по повод 69 г. от бомбардировките над София от американски и английски пилоти.

Стотици симпатизанти на АТАКА и ВМРО блокираха днес US-посолството в София по повод 69 г. от бомбардировките над София от американски и английски пилоти. В специална декларация лидерът на АТАКА Волен Сидеров и на ВМРО Красимир Каракачанов изразяват своето несъгласие в столицата ни да има паметник на американски пилоти от времето на Втората световна война, който полицаите тактично прикриха с два микробуса на жандармерията.

„Това е обида за националното ни достойнство”, обяви пред събралото се множество  Волен Сидеров. Въпреки студа атакисти от цялата страна дойдоха в София на организирания от АТАКА митинг срещу паметника на американските военнопрестъпници, избивали цивилни българи и осакатили с играчки-бомби стотици български деца. В декларацията на АТАКА и ВМРО се припомня, че тези военнопрестъпници в периода 1941-1944 г. са бомбардирали целенасочено и умишлено цивилни сгради, при което са загинали поне 4170 българи.По официални данни при бомбардировките загиват 1243-ма жители на столицата, a1355 са ранени. „Общо са били атакувани над 131 български селища, а убити и ранени са над 4 хиляди невинни българи”, припомни лидерът на АТАКА.

Според историческите данни са пострадали 12 хиляди сгради, от които 10 хиляди са в София, сред тях 14 църкви, 1400 магазина и 264 държавни учреждения. „Данните сочат, че американските бомбардировки са нанесли щети за над 24 млрд. лева, днес дори повече”, резюмира Сидеров. „Същите пилоти, на които през 2010 г. по искане на Джеймс Уорлик и с помощта на Столичния общински съвет под контрола на ГЕРБ бе издигнат паметник, са хвърляли детски играчки с взрив, като по този начин за осакатили и убили стотици български деца. По всички международни конвенции това е военно престъпление”, обяви пред симпатизантите Сидеров.

Затова лидерът на АТАКА настоя САЩ да се извинят за агресията и да обезщетят наследниците на избитите ни сънародници. „Роднините на пострадалите от американските бомби българи да се свържат с АТАКА, за да им помогнем с оформянето на исковете към САЩ”, призова националистът. „Наблягам на факта, че бомбардировките не са били част от военни действия, а са целели всяване на паника и избиване на невинни хора, което означава, че са били терористични действия”, обясни още лидерът на АТАКА.

„На такива хора да вдигнеш паметник е равносилно днес в Ню Йорк да издигнат монумент на атентаторите, взривили Двете кули, при това със съдействието на властите”, отсече той.В словото си пред посолството Волен Сидеров припомни, че като кмет Бойко Борисов огради амбасадата, за да попречи на първия протест срещу американските бази през 2006 г., организиран от АТАКА.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега