Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Павлова: Безплатното саниране на панелките ще стане факт в началото на 2015-а

Павлова: Безплатното саниране на панелките ще стане факт в началото на 2015-а

Безплатното саниране на панелките ще стане факт в началото на 2015-а, заяви министърът на Регионалното развитие и благоустройството - Лиляна Павлова. Тогава ще бъде създаден Фонда с привлечен ресурс от 1 млрд. лева, с който ще се даде старт на тази програма.

Безплатното саниране на панелките ще стане факт в началото на 2015-а, заяви министърът на Регионалното развитие и благоустройството - Лиляна Павлова. Тогава ще бъде създаден Фонда с привлечен ресурс от 1 млрд. лева, с който ще се даде старт на тази програма.

48 000 са панелните сгради които трябва да бъдат санирани, като ще се започне с големите панелни блокове, информират от МРРБ. Единственото, което трябва да направят собствениците, за да бъдат санирани блоковете им безвъзмездно,  е да се регистрират като сдружение, според Закона за етажната собственост и да се регистрират в общината, осведоми министър Павлова.

"Ние ще сме отпуснали средства на общините и те ще избират изпълнителите", допълни още тя. Програмата ще включва пълна енергийна ефективност - изолация на сградата, смяна на хоризонтални и вертикални щрангове, при желание на собствениците, покриви, общи части. Всяка сграда, която се включи в програмата ще получи и жилищен паспорт.

Програмата ще започне от най-големите сгради в страната, които са панелни или стоманобетонни и имат не по-малко от 36 обекта със жилищно предназначение .В програмата не могат да участват по отделно вход или два от дадена сграда, а единствено цялата.

По думите на Павлова няма да бъде проблем, ако в сградите вече има санирани апартаменти, като няма да бъде необходимо собствениците да подменят отново дограмата, например.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега