Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Павлова: Готови сме за зимното поддържане на републиканските пътища

Павлова: Готови сме за зимното поддържане на републиканските пътища

Издадени са необходимите заповеди за мобилизация и денонощен режим на работа и от 1 ноември страната е в готовност за зимна поддръжка на пътищата.

Готовността за зимното поддържане на пътищата едобра, показват анализите на Агенция „Пътна инфраструктура“ от проверките порайони. Това обяви министърът на регионалното развитие и благоустройствотоЛиляна Павлова на изслушване пред транспортната комисия към Народното събрание.

Издадени са необходимите заповеди за мобилизация и денонощен режим наработа и от 1 ноември страната е в готовност за зимна поддръжка на пътищата.Министър Павлова обяви, че поради факта, че до края годината трябва даприключат много от големите строителни проекти по оперативните програми, частот машините все още работят на обектите.

Към момента областните пътниуправления разполагат с 60% от необходимата техника по райони и принеобходимост могат да я преоборудват до пълна наличност в срок от 24 до 72часа. Това не важи за планинските райони и проходите, където цялата необходиматехника е осигурена и налична, каза още регионалният министър.

По отношение наматериалите – сол, пясък, калциев хлорид и други необходими химикали заподдръжка на пътищата, готовността е по-добра от предишни години, тъй като имазапаси и от миналата година. 67% са наличните запаси от сол и 58% е наличниятпясък, като изключение правят само областите Хасково, Плевен и Перник, къдетоматериалите още не са доставени. За магистралите забранихме използването напясък, те се обработват само с химически материали, като тяхната наличност енад 60% и също отговаря на изискванията, каза министърът.

Миналата година МРРБ подписа договор с БАН,така че 300 контролни пункта следят времето и дават актуална метеорологичнаинформация на всеки няколко часа. Натериторията на страната има 2500 опорни пункта, които са отбелязани на картатав интернет страницата на АПИ за информация на гражданите.

"Оттази година са въведени 300 специализирани броячи и 6 автоматични станции наАПИ за метеорологични прогнози. За да бъдем максимално интерактивни, въведохмеи информационната система LIMA, която ще дава информация дали има затворени пътища и дали се чисти",напомни министър Павлова.

Председателят на Агенция „Пътна инфраструктура“инж. Лазар Лазаров увери, че е отговорните институции са добре координирани иса разписани протоколи с конкретните ангажименти и срок за изпълнение за всякаот тях. Определени са и пунктовете, където камионите да бъдат спирани и даизчакват, щом завали сняг.

Инж. Лазаров напомни, че на интернет страницата сиАПИ публикува бюлетин с информация за състоянието на пътната мрежа испециалните изисквания към шофьорите за отделните участъци.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега