Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Печен омлет и млечен мус с банани в новото здравословно меню на детските градини

Печен омлет и млечен мус с банани в новото здравословно меню на детските градини

Ново, здравословно и пълноценно меню бе въведено в детските градини в Бургас миналата година. Концепцията е разработена от водещия специалист по диетика и здравословно хранене проф. Стефка Петрова и технологът на Община Бургас Яна Маркова.

Ново, здравословно и пълноценно меню бе въведено в детските градини в Бургас миналата година. Концепцията е разработена от водещия специалист по диетика и здравословно хранене проф. Стефка Петрова  и технологът на Община Бургас Яна Маркова.

С какво обаче се хранят малчуганите всъщност, се питат много от бургазлии. Е, общината сподели някои от най-любопитните ястия, приготвяни за децата. Сред тях са печен омлет, млечен мус с банани, смути с мляко и праскови, ашуре...

Първите стъпки към новото здравословно меню бяха направени с въвеждането на рибата като неразделна част от седмичната програма, повече пресни сезонни плодове и зеленчуци, при това всекидневно. Първоначално рибата се сервираше веднъж седмично, а от януари тези ястия се сервират два пъти в седмицата.

В детските менюта трайно се въведоха зърнените храни под формата на закуски и десерти. Те са богати на желязо и витамини от група В. В зимните предложения са включени печени ябълки и тиква, а прясното мляко вече се сервира с какао, което едновременно е по-приятно за консумация на децата и по-хранително.

За да се възприемат новите предложения в седмичните менюта, те се въвеждат поетапно. С помощта на служителите в детските градини се следи доколко децата възприемат новите храни. Предстои да стартира и кампания за повишаване на хранителната култура на децата, като тя ще бъде реализирана чрез занимателни модули.

С цел храната да бъде приготвяна по най-здравословния начин, Община Бургас закупува поетапно ново модерно кухненско оборудване, което ще позволи ястията да съхранят максимално вкусовите си и хранителни качества.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега