Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Пеевски: „Възраждане“ оглави контрола на спецслужбите, застрашена е националната сигурност

Пеевски: „Възраждане“ оглави контрола на спецслужбите, застрашена е националната сигурност

Според депутата на ДПС, "Възраждане" работи против българските интереси и поемането на председателството на парламентарната комисия за контрол на службите от представител на партията е "ужасяващ пробив в нашата национална сигурност".

"Има скандал, който пропуснахте", заяви пред журналисти в Народното събрание председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски.

"Проруската партия „Възраждане“ оглави контрола на българските спецслужби, това е най-големият скандал. Не знам защо и колегите от евроатлантическото мнозинство въобще не го коментират. Застрашена е нашата национална сигурност", подчерта Пеевски, визирайки поемането на председателството на парламентарната комисия за контрол на службите от представител на „Възраждане“.

"Тази партия, която работи против българските интереси, да оглавява нашите спецслужби, това е ужасяващ пробив в нашата национална сигурност", заяви още Пеевски.

"Председателят на тази комисия има достъп до най-секретна информация в държавата и това никой не го забелязва. Това не мога да го разбера. Това е абсолютна  наша грешка, което го признаваме", подчерта председателят на ПГ на ДПС.

'Настоявам веднага да вземем мерки по този случай и ръководството на Комисията да се промени. Още днес ще изготвим поправка в правилника на НС и председателят на тази комисия да се избира пропорционално, а не ротационно", обясни Пеевски.Делян 

Пеевски заяви, че избраните за членове на КС Десислава Атанасова и Борислав Белазелков са били подкрепени  от  ДПС  още като предложения и че при гласуването в пленарна зала са получили пълната подкрепа от ДПС.

За продължителността на мандата от 9 години, Пеевски обясни „Така са преценили нашите юристи, така сме го изготвили, смятаме че те са прави“.

Източник: БТА
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега