Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Пейчев към съветниците в Царево: Длъжни сме да работим за коригиране на данъците в посока намаляване

Пейчев към съветниците в Царево: Длъжни сме да работим за коригиране на данъците в посока намаляване

Царево ли е най-богатата община в България? Риторичният въпрос бе задеден от общинския съветник Емил Пейчев по време на сесията на ОбС. Причина за това е фактът, че жителите на Царево заплащат едни от най-високите данъци у нас.

Царево ли е най-богатата община в България? Риторичният въпрос бе задеден от общинския съветник Емил Пейчев по време на сесията на ОбС. Причина за това е фактът, че жителите на Царево заплащат едни от най-високите данъци у нас. Пример за това е данък за придобито имущество в общината, който е на ниво от 3%. Ето какво още споделя в свой пост в социалната мрежа Пейчев:

"Уважаеми приятели и съграждани,
Знаете ли, че данъкът за придобито имущество в Община Царево е на ниво от 3%. Иначе казано, той достига възможния максимум.А знаете ли, че данъкът върху моторните превозни средства също е близо до „тавана“.Това са едни от най-високите данъци не само в Бургаска област, а изобщо в цялата страна.

На последната сесия на Общинския съвет се наложи да гласуваме отново Наредбата за местните данъци и такси, за да избегнем едно дело в съда на 8 декември, до което се стигна, защото същата тази наредба назад във времето не е била публикувана по надлежен ред.Няма да навлизам в подробности по този казус.Така или иначе гласувахме наново наредбата.Но ме впечатли това, че в нея двата данъка, за които ви споменах, останаха на същите непосилно високи нива. Механично ги преписахме.Няма никакви мотиви, икономически или юридически да се облагаме сами с толкова високи данъци.

Вярно е, че тези нива са били въведени още през 2008 год., но е вярно, че в момента за хората от Царево и съставните е трудно да се справят с такава данъчна тежест. Убеден съм, че сме задължени да работим за коригиране на тези данъци в посока намаляване. Икономическата логика е такава.Не искам да обидя никого от вас, но не смятам, че Царево е най-богатата община в България и затова не би трябвало част от данъците ни да са едни от най-високите страната.Така мисля аз, а вие?"


Уважаеми приятели и съграждани,Знаете ли, че данъкът за придобито имущество в Община Царево е на ниво от 3%. Иначе казано, той достига възможния максимум.А знаете ли, че данъкът върху моторните превозни средства също е близо до „тавана“.Това са едни от най-високите данъци не само в Бургаска област, а изобщо в цялата страна.На последната сесия на Общинския съвет се наложи да гласуваме отново Наредбата за местните данъци и такси, за да избегнем едно дело в съда на 8 декември, до което се стигна, защото същата тази наредба назад във времето не е била публикувана по надлежен ред.Няма да навлизам в подробности по този казус.Така или иначе гласувахме наново наредбата.Но ме впечатли това, че в нея двата данъка, за които ви споменах , останаха на същите непосилно високи нива. Механично ги преписахме.Няма никакви мотиви, икономически или юридически да се облагаме сами с толкова високи данъци.Вярно е, че тези нива са били въведени още през 2008 год., но е вярно, че в момента за хората от Царево и съставните е трудно да се справят с такава данъчна тежест.Убеден съм, че сме задължени да работим за коригиране на тези данъци в посока намаляване. Икономическата логика е такава.Не искам да обидя никого от вас, но не смятам, че Царево е най-богатата община в България и затова не би трябвало част от данъците ни да са едни от най-високите страната.Така мисля аз, а вие?

Публикувахте от Емил Пейчев в Сряда, 30 ноември 2022 г.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега