Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Пеканов: Цените на тока ще останат високи до пролетта

Пеканов: Цените на тока ще останат високи до пролетта

Няма да правя политическа партия, увери икономистът

Цените на тока ще останат високи до пролетта, след което ще започне спад. Това прогнозира икономистът Атанас Пеканов в студиото на „Здравей, България”. Той обясни, че основният фактор за високите нива на инфлация у нас са енергийните цени, “които могат да пострадат още, ако се затегне още повече геополитическата ситуация”.

Пеканов коментира и Бюджет 2022. “Бюджетът с така заложения дефицит за България е приемлив, според мен. България трябва да инвестира  много повече в човешкия потенциал и този бюджет е първата стъпка в тази посока”, поясни икономистът. “С така заложения бюджет - 3% аз не виждам проблем”, каза Пеканов.

Той обясни, че при този бюджет няма пречка за България да влезе в еврозона, защото фискалните правила не важат към този момент.“В момента текат разговори какво да се случи с фискалните правила от догодина. Ако изискването за държавите да нямат дефицит повече от 3% се върне, това може да бъде проблем за България”, обясни икономистът. 

А на въпроса подготвя ли се нова лява партия с негово участие Пеканов заяви:“Няма да правя политическа партия. Аз съм се върнал в нещата, в които съм експерт - макроикономика, парична политика, фискална политика, това е полето, в което аз се чувствам добре”, категоричен бе той.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега