Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Песков изтъкна професионалната реакция на САЩ за инцидента в Полша

Песков изтъкна професионалната реакция на САЩ за инцидента в Полша

По думите му, тази реакция „контрастира с абсолютно истеричните реакции на полската страна и на редица други страни”.

В Кремъл изтъкват: "сдържаната и професионална реакция на САЩ в сравнение с истеричните изявления на редица други страни за инцидента с падането на отломките на ракета в Полша".

Това заяви прессекретарят на президента на Русия Дмитрий Песков, цитиран от Интерфакс след като отломки от ракета паднаха в полско село на границата с Украйна и убиха двама души. 

„В този случай има смисъл да обърнем внимание на сдържаната и значително по-професионална реакция на американската страна и американския президент”, каза пред журналисти прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков.

По думите му, тази реакция „контрастира с абсолютно истеричните реакции на полската страна и на редица други страни”.

Руското издание твърди, че руските специалисти са идентифицирали откритите в Полша отломки от ракета като части от украински ракети. От своя страна Песков посъветва Варшава и полските официални лица да са по-сдържани и балансирани в изказванията си, когато говорят за такива чувствителни и опасни теми.

Песков каза, че не знае дали са активирани канали за свръзка между Москва, Вашингтон и НАТО след инцидента с падането на отломки от ракети, за да не се допусне ескалация на конфликта. Според него няма повод за ескалация.

Той обясни, че властите в Полша могат да заявят, че на тяхна територия са паднали части от ракетен комплекс С-300 и тогава всички специалисти ще разберат, че това не е руска ракета.

Според Песков, ситуацията с падналата ракета в Полша е станала причина за необоснована русофобска реакция на представителите на редица страни.

„Като цяло за вчерашната ситуация може да се каже следното. Първо – ние станахме свидетели на поредната истерична неистова русофобска реакция, която не се базираше на реални данни. Всъщност високопоставени представители на различни държави направиха изявления, без да имат представа какво се е случило, какво го е причинило и така нататък“, каза Песков.

„Второ: за пореден път една детайлна яростна реакция показва, че никога не трябва да се прибързва с оценки, с изявления, които могат да ескалират ситуацията, особено в такива възлови моменти. И правите някакви изявления, без да получите точна информация“, каза говорителят на Кремъл.

Трето, по думите му, в Москва предпочитат да чуят „такава емоционална и даже емоцинално претоварена реакция" след саботажа в "Северен поток". 

"Тогава такава реакция нямаше. И никой не бързаше да разбере кой е организирал тази диверсия. Освен това никой няма да повдигне тази тема в момента. Заедно трябва да обърнем внимание на мълчанието, което внимателно се осигурява по тази тема“, каза Песков.

Въоръжените сили на Руската федерация нанесоха удари по обекти в Украйна на 15 ноември. Те пряко или косвено са свързани с военна дейност, каза той.

„Целите (на спецоперацията) не са се променили. Става дума за обекти, които пряко или косвено имат отношение към военната инфраструктура”, каза Песков в отговор на журналистически въпрос за масираните удари от Русия по украинска територия във вторник следобед и вечерта.

„Още веднъж повтарям, става дума, че ударите са по цели, които имат пряко или косвено отношение към военната инфраструктура и дейност. Ключовите думи са – пряко или косвено”, повтори той.

В отговор на уточняващ въпрос дали са променени целите на спецоперацията на Русия в Украйна, той каза: „За целите на операцията, за конкретните цели и поражения е по-добре да се обърнете към министерството на отбраната”.

„Що се отнася до инцидента в Полша, то Русия няма никакво отношение към това. Тук е нужно да назоваваме нещата с техните имена”, подчерта Дмитрий Песков.

Източник: Nova
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега