Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Пет естествени репелента срещу комари у дома

Пет естествени репелента срещу комари у дома

Макар специалистите да третират периодично зелените площи, комарите все пак се развъждат, за което спомагат дъждовете и топлото време.

Макар специалистите да третират периодично зелените площи, комарите все пак се развъждат, за което спомагат дъждовете и топлото време. За да се отървете от досадните жужащи у дома можете да заложите на химически репелент, но далеч по-здравословно е да се спрете на някой от следните естествени рецепти против комари:

Лавандулата е едно от растенията, които комарите не обичат. Причината е ароматното масло в цветовете й. Можете да поставите сандъче с посадена лавандула край прозореца в стаята или на перваза на терасата. Когато излизате навън, особено вечер, смачкайте цветче от растението и натъркайте най-уязвимите местенца от кожата си - ръцете, глезените, сгъвката на коляното. Можете и да накапете естествено етерично масло от лавандула върху кърпа и да натъркате с нея кожата си.

Маслото от канела също не е сред любимите неща за комарите. Според някои изследвания, то е естествен враг на яйцата им, а освен това действа като мощен репелент за възрастните насекоми. Концентратът от това масло, обаче, може да е опасен за кожата. Пригответе си разтвор от четвърт чаена лъжичка (около 24 капки) към 120 мл. вода. С него можете да напръскате кожата си, дома и мебелите, дрехите и дори цветята у дома.

Освен за вампири, чесънът е “враг” и на другите кръвопийци - комарите. През лятото можете да наблегнете на пресния чесън в салатата, или да натъркате тялото си с разрязана скилидка. Ако миризмата ви притеснява, просто оставете разчупена глава край прозореца или вратата на терасата.

Органичното масло от соя също помага срещу досадните насекоми. Можете да го откриете в биомагазините и билковите аптеки. Намажете кожата си преди да излезете, или го използвайте вместо ежедневния си хидратиращ крем за тяло. Плюсът е, че маслото от соя има доказан забавящ ефект върху растежа на космите по тялото.

Лимонената трева или Цитронелата е един от най-старите природни репеленти. Набавете си естествено етерично масло, подходящо за козметична употреба. Това растение има по-краткотраен ефект, но за сметка на това има по-фин аромат от канелата и лавандулата. Цитронелата също можете да отглеждате на терасата и да използвате и като подправка в кухнята.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега