Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Петков от Брюксел: Връщаме за консултации посланика ни от Москва /Видео/

Петков от Брюксел: Връщаме за консултации посланика ни от Москва /Видео/

Петков коментира и действията на българската прокуратура .

Българският посланик в Русия ще бъде извикан за консултации в София. Това каза премиерът Кирил Петков преди срещата на евролидерите в Европейския съвет. Действието на страната ни е свързано с "недипломатичното поведение" от страна на руския посланик у нас Елеонора Митрофанова. 

"Оценявам реакцията на Митрофанова като недипломатическа, остра, груба. Затова ние ще извикаме нашия посланик от Русия отбратно за консултации. Всички знаят какво означава това на дипломатически език. Обикновено, когато една държава извика обратно за консултации посланика си, би трябвало и другата държава да последва примера и да направи същото." - каза Петков. 

"Няма български гражданин, който да се радва чужд дипломат да обижда българското правителство. Цялото правителство осъжда това, независимо кой е този дипломат. Ние държим на нашите институции. Подобно поведение е абсолютно недопустимо", добави Петков. 

Петков коментира и действията на българската прокуратура . 

„Идва Видовден. Когато има една и съща информация в българската прокуратура и в европрокуратурата, но действията на двете институции са абсолютно различни – едната не иска да повдигне дори досъдебно производство и не може да интервюират г-н Божков, а европрокуратурата вече го е интервюирала, се вижда колко неефективна и неработеща в българската прокуратура и каквито и мили думи да се използват в Брюксел, тук имаме много ясно сравнение за действията им. За година и половина българската прокуратура не може дори да отвори досъдебно производство, а само за няколко дни са успели да направят това за министър Василев - двойният аршин, който те прилагат е толкова абсурден”.

"Сигурен съм, че различни опозиционни групи могат да се упражняват по темата, но не мисля, че поводът ще е точно този. Нашата коалиция стои здраво и посоката, в която вървим, е правилната. България се променя, институциите работят. Всички хора, които са се обогатявали с корупция, трябва в момента много да се страхуват от нас, защото за тяхно съжаления, сигналите за корупционни практики започнаха да валят, особено свързани с еврофондове. Времето работи в посока на изчистване на корупцията в България", заяви Петков на въпрос очаква ли вот на недовоерие към правителството. 

"Над 150 военослужещи от Англия ще се присъединят към българската бойна група. В момента говорим и с Италия. В тази кординация показваме една отвореност. От друга страна е полезно за българската армия да има помощ от съюзническите сили." , заяви премиерът.  

Относно заявеното решение на Владимир Путин, сделките с руски газ да се плащат в рубли, премиерът Петков смята, че това няма да окаже сериозно влияние върху търговията. Той определи това намерение като по-скоро политическо. Един от приоритетите ни в Брюксел е да се концентрираме общоевропейски върху намаляването на цената на газа, заяви още Петков. 
Изявление на Кирил Петков преди срещата на върха в Брюксел

Кирил Петков: България ще извика за консултации посланика си в Русия. Повече четете тук >>> https://bntnews.bg/news/kiril-petkov-balgariya-shte-izvika-za-konsultacii-poslanika-si-v-rusiya-1189466news.html

Публикувахте от "По света и у нас" - новините на БНТ в Четвъртък, 24 март 2022 г.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега