Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Плащаме по-скъпа "Гражданска отговорност" от догодина

Плащаме по-скъпа "Гражданска отговорност" от догодина

Комисията за финансов надзор одобри по-високи вноски на застрахователите, предлагащи застраховка „Гражданска отговорност“

Комисията за финансов надзор одобри по-високи вноски на застрахователите, предлагащи застраховка „Гражданска отговорност“. По предложение на Съвета на Гаранционния фонд (ГФ) КФН определи вноската на застрахователите, предлагащи в Република България задължителна застраховка „Гражданска отговорност” на автомобилистите към Фонда за незастраховани моторни превозни средства (МПС) в ГФ. 

През 2023 г. вноската ще бъде в размер на 12.50 лв. за всяко застраховано МПС. Размерът на вноската на застрахователите, предлагащи в Република България задължителна застраховка „Злополука” на пътниците в средствата за обществен превоз по чл. 461, т. 2 от КЗ не се променя и остава 0.15 лв. за всяко място, без мястото на водача в превозните средства. Вноската към Обезпечителния фонд ще бъде в размер на 3.50 лв. за всяко застраховано МПС по „Гражданска отговорност на автомобилистите“.Общо вноската към ГФ на всяко едно застраховано МПС по „Гражданска отговорност на автомобилистите“ става 16.00 лв., които се разпределят във въпросните два фонда, посочиха от КФН.

От бранша очакват полицата по „Гражданска отговорност“ да поскъпне от Нова година, като причината е ръстът на цената на автомобилите – и нови, и стари, което води до увеличаване размера на застрахователното обезщетение, съобщават от pariteni.bg.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега