Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Плевнелиев иска пакт за еврофондовете

Плевнелиев иска пакт за еврофондовете

Национален пакт за еврофондовете предложи президентът Росен Плевнелиев по време на 7-та Годишна среща между правителството и бизнеса.

Национален пакт за еврофондовете предложи президентът Росен Плевнелиев по време на 7-та Годишна среща между правителството и бизнеса. „На първо място следващите правителства трябва да не развалят системата, там където нещата работят”, посъветва президентът.

Според него за правилното усвояване на еврофондовете трябва да бъде поддържана „скорост от 2,5 млрд. евро годишно”, т.е да бъде усвоявана най-малко тази сума от европейските програми. Той посочи още, че не трябва да бъде нарушаван и административният капацитет. „Това означава без политически чистки от страна на следващите правителства”, обясни Плевнелиев.

„Стремежът ни е до 2015 година да постигнем 100% усвояемост”, коментира още президентът. Като част от националния пакт той предлага през следващите три години - от 2013 до 2015 година, усвояването на европейските фондове да се превърне в национална отговорност за управляващите. В годините до 2020 г. България ще може да разчитата на поне 50 млрд. евро, прогнозира държавният глава. От европейските фондове страната ни ще получи около 12 млрд. евро, а чуждите инвестиции годишно ще бъдат около 1,5 млрд. евро.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега