Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Плевнелиев: Президентът Радев нарушава Конституцията

Плевнелиев: Президентът Радев нарушава Конституцията

Експрезидентът определи Румен Радев, Мая Манолова и Слави Трифонов като популисти

"Президентът Радев нарушава Конституцията. Денонощно се хули държавата от 4 години. Държавният глава може да свали доверието си от всеки - на парламент, на главен прокурор или на министър-председател. Това е нарушение на Конституцията и на заложения в нея баланс за независимост и разделение на властите. Това, което Радев прави, е най-прекият път към диктатурата. Ако може държавният глава във всеки едни момент, когато правителството не му угажда, да му поиска оставката, ние вървим към диктатура". Това коментира в ефира на NOVA Росен Плевнелиев - президент на България от 2012 до 2017 г.

Според него днес България стои много по-добре, отколкото през 2008 г. Експрезидентът изрази и мнение, че страната ни ще се окаже една от най-малко засегнатите от кризата. Плевнелиев коментира и новината, че Microsoft реши да инвестира 1 млрд. долара в Гърция, и то в регионален световен хъб за база данни.

"Microsoft не организираха търг, в който да получават оферти от други държави. Гърция се модернизира изключително бързо. Microsoft отидоха там, защото получиха договор от правителството на страната за няколко милиарда евро. Гърция днес е много по-напред, отколкото преди няколко години”, посочи той. И допълни: „Ако България реши да инвестира няколко милиарда евро в електронизация на услугите, със сигурност или Google, или Amazon, или Microsoft ще дойдат и тук”, допълни бившият държавен глава.

„Днес държавният глава твърди, че правителството и главният прокурор са мутри и мафия. Как да дойдат стратегическите инвестиции? При нас липсва базисният консенсус, че за поне 5 неща не трябва да се плюем", каза още Плевнелиев. Според него не може да се каже, че в България няма проблеми.

„За да бъде решен един проблем, той трябва да бъде посочен. Европейският парламент е партньор на България именно в тази възможност - ние да се подобрим, да станем такива, каквито са развитите европейски демокрации. Не можем да кажем, че ЕП и ЕК не са прави, когато посочват проблемите ни. Проблемът обаче е, че резолюцията на ЕП за България отиде отвъд това. Тя беше акт на тотално противопоставяне на българи срещу българи. Тя беше инициирана от български евродепутати. Тя беше символ, политически документ на битка за власт, за съжаление обаче – безпринципна", допълни експрезидентът.

„Доброто решение за България е да има редовни избори, сблъсък на идеи и решения, а не на компромати, както и отказ от популизъм. Като популисти посочвам Румен Радев, Мая Манолова и Слави Трифонов", категоричен бе Росен Плевнелиев.



ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега