Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Пълномасленото мляко намалява риска от диабет и бори килограмите

Пълномасленото мляко намалява риска от диабет и бори килограмите

Учени от Масачузетския университет Тъфтс окончателно развенча мита, че обезмасленото мляко е по-полезно. Скорошно изследване показва, че пълномаслените млечни продукти са мощен съюзник в борбата с диабета и наднорменото тегло.

Учени от Масачузетския университет Тъфтс окончателно развенча мита, че обезмасленото мляко е по-полезно. Скорошно изследване показва, че пълномаслените млечни продукти са мощен съюзник в борбата с диабета и наднорменото тегло. Оказва се, че консумацията на богато на мазнини мляко намалява риска от развитие на т.нар. "захарна болест" с 46%. Освен това, хората които залагат на пълномаслените продукти били по-малко склонни да трупат наднормени килограми.

Доскоро препоръката на специалистите бе да залагаме на обезмаслените или нискомаслените продукти и да избягваме богатите на мазнини млека и сирена, за да предпазим сърдечно-съдовата си система и костите. Според учените от Тъфтс, обаче, няма данни тези храни да увеличават риска от развитие на сърдечно-съдови заболявания.

Няколко отделни екипа от учени са потвърдили и че консумацията на пълномаслено мляко и млечни продукти води до по-малко повишение на килограмите. Най-подходящо е да включим тези храни в закуската си, пише "Daily Mail". Причината е, че те съдържат ценни протеини, които ни засищат за по-дълго.

Освен това, суроватъчният протеин влияе и на хормона на глада грелин, намалявайки апетита ни, особено за вредни храни. Професор Даниела Жакубович от Университета в Тел Авив разполага с данни, че млечните протеини имат и още едно преимущество - скокът на кръвната захар след хранене е по-малък, в сравнение с други сходни продукти като риба тон, яйца и соя.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега