Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

По 179 лева ще получават учителите за създаден от тях дигитален урок

По 179 лева ще получават учителите за създаден от тях дигитален урок

Към момента почти всички дейности по изграждането на единната безплатна електронна платформа за обучение са приключили. Необходимо е обаче тя да бъде „напълнена“ с допълнително съдържание – онлайн уроци, упражнения, тестове, създадени и споделени от самите учители.

По 179 лева ще получават учителите за всеки разработен от тях електронен урок, който бъде одобрен и публикуван за общодостъпно ползване в „Дигиталната раница“. Досега тази сума беше 160 лева. Това стана ясно по време на работна среща между експерти от Министерството и образованието и науката и регионалните управления по образованието, посветена на „Дигиталната раница“, която се изгражда по проект „Образование за утрешния ден“ на Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ 2014-2020 г.

Към момента почти всички дейности по изграждането на единната безплатна електронна платформа за обучение са приключили. Необходимо е обаче тя да бъде „напълнена“ с допълнително съдържание – онлайн уроци, упражнения, тестове, създадени и споделени от самите учители. Засега в "Дигиталната раница" има около 250 разработени от преподаватели и одобрени за общо ползване електронни уроци. Повечето от тях са за началeн образователен етап –от първи до четвърти клас. Нужно е обаче да се генерира по-голям обем такова образователно съдържание и за прогимназиален и гимназиален етап. По тази причина се увеличава и заплащането за учителите, които създават подобно съдържание.

При разработването на уроците учителите имат възможност да използват огромен обем от вече налични в платформата електронни ресурси – изображения, интерактивни презентации, анимации, 3D модели, видео клипове и др. Освен това предстои верифициране на вече създадени уроци по време на ковид пандемията, които са били ползвани от учителите тогава. Всеки учител може да разработи дигитален урок и да го предложи за национално одобрение, като няма ограничения за броя уроци, които всеки преподавател създава.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега