Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

По-добри трудови възнаграждения за общинските медицински сестри в Бургас

По-добри трудови възнаграждения за общинските медицински сестри в Бургас

Договорените днес по-високи работни и допълнителни възнаграждения в новия трудов договор влизат в сила считано от 01.08.2023 г.

По-добри трудови възнаграждения ще получават медицинските сестри в сферата на общинското детско и училищно здравеопазване в Бургас от 1 август. Това стана факт с подписания днес от кмета Димитър Николов и представителите на синдикатите в здравеопазването, нов колективен трудов договор на общинските медицински професионалисти по здравни грижи.

„Благодаря Ви за активната позиция, ползотворното ни партньорство и добрата работата Ви в името на заетите в сферата на общинското детско и училищно здравеопазване. Мисля, че заедно успяхме с новия колективен трудов договор да надградим постигнатото в предходното КТД“, сподели по време на срещата с представителите на синдикатите кметът Димитър Николов.

Според новия документ началната основна месечна заплата за медицинска сестра в самостоятелни детски ясли и яслени групи в детска градина ще бъде повишена от 1600 лв. на 1750 лв., а началната основна месечна заплата за медицинска сестра в детски градини и училища от 1620 лв. на 1700 лв. Началната основна заплата на училищен лекар от 2070 лв. става 2170 лв.

Освен наградата за 01.11. - Денят на народните будители, в размер на половин минимална работна заплата /МРЗ/, общинските медицински сестри ще получават и парична награда за 07.04 - Деня на здравния работник, в размер на една МРЗ.

Договорена бе и присъединителна годишна вноска за нечленуващите в двата представителни синдиката в размер на 200 лв., а за новопостъпилите служители ще се предоставя ваучер за работно облекло, пропорционален на оставащите до края на календарната година месеци. Всички останали трудови условия и придобивки се запазват, както бе разписано в действащия до момента колективен трудов договор.

Синдикалистите благодариха на кмета за постоянния диалог и разбиране на браншовите проблеми, както и положените усилия за подобряване на трудовото възнаграждение и работни условия в сферата на общинското здравеопазване.

Договорените днес по-високи работни и допълнителни възнаграждения в новия трудов договор влизат в сила считано от 01.08.2023 г.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега