Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

По-малко катастрофи и жертви по новите пътища

По-малко катастрофи и жертви по новите пътища

Приоритет на правителството е не само изграждането на нова и модернизирането на съществуващата пътна инфраструктура, но и намаляването броя на жертвите и пътно-транспортните произшествия.

Приоритет на правителството е не само изграждането на нова и модернизирането на съществуващата пътна инфраструктура, но и намаляването броя на жертвите и пътно-транспортните произшествия. Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството при откриването на петата национална конференция по пътна безопасност.

Според нея магистралата е и ще остане най-безопасният път, а чрез ускореното изграждане на този тип пътища ще се намали броят на жертвите по тях. Над три пъти е намалял броят на пътно-транспортните произшествия в участъка Стара Загора-Нова Загора на Път ІІ-66, в резултат предсрочното пускане на ЛОТ 2 и 3 на „Тракия“ и пренасочването на трафика по магистралния участък, посочи министър Павлова.

В периода юни-септември 2011 г. са регистрирани 16 произшествия, докато за същия период на тази година са констатирани само пет, каза още министър Павлова. Тя уточни, че модернизирането на пътната инфраструктура цели намаляването произшествията на пътя. Те са предизвикани от недобро състояние на настилката и другите елементи на пътя, които имат пряко отношение към сигурността на движението.

От особено значение за нас е оценката на въздействието върху пътната безопасност още в началния етап на планиране преди одобряване на инфраструктурния проект за пътища от републиканската пътна мрежа, допълни министър Павлова. В България има много документи, концепции и планове за повишаване на пътната безопасност. Крайно време е те да започнат да се прилагат на практика, за да се намали действително броят на жертвите по пътищата, каза регионалният министър.

Тя използва случая, за да предупреди поддържащите фирми, че отново предстои тежка зима и е необходимо те да мобилизират напълно ресурсите си, за да не се допуска затваряне на пътища заради забавеното им почистване от сняг.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега