Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

По повод Световния ден на кръводарителя: „Младите лекари“ инциираха кръводарителска кампания

По повод Световния ден на кръводарителя: „Младите лекари“ инциираха кръводарителска кампания

Това не е първата инициатива на Сдружение „Младите лекари“, свързана с кръводаряването.

По повод Световния ден на кръводарителя, 14 юни, амбициозни млади лекари от Бургас организираха благородна животоспасяваща акция. В рамките на една седмица известни медицински специалисти засвидетелстваха своята съпричастност като осигуриха кръв за нуждаещите се. В Единственото отделение по Транфузионна хематология в Област Бургас, отдадени на добротворчеството, заприиждаха обнадеждените медици. Милосърдният жест следва да даде пример на младите хора, че създаването на подобна здравна култура и навици драстично ще намали огромния недостиг в количеството на кръвни продукти.

Припомняме, че това не е първата инициатива на Сдружение „Младите лекари“, свързана с кръводаряването. През май месец тази година, д-р Димитър Буковинов, стартира мащабна информационна кампания „Кръводаряването – символ на доброто“, която се провежда на териториите на бургаските училища. 

„Като част от екипа на Сдружение „Младите лекари“, смело мога да твърдя, че работим активно в промотирането на безвъзмездното кръводаряване. Този акт на съпричастност е от изключителна важност за Област Бургас. Много от лечебните заведения в региона разширяват своята дейност, което води до повишаване на качеството на предлаганите услуги. Разбира се, търсейки най-доброто лечение, пациентите се насочват към нашия красив морски град. Всичко това е обвързано с натоварването на  хемотрансфузионната мрежа, ръководена от ОТХ – Бургас. Със строежа на Детската болница, нуждите ще станат още по-големи. Категорично, навременното изграждане на Районен център по Трансфузионна хематология ще даде решение на многото новоизникващи проблеми.“, споделя д-р Буковинов, специализант по Трансфузионна хематология.

Популяризирането на подобен тип благородни кампании следва да допринесе до увеличаване броя на кръводарителите и съответно да намали постоянно нарастващите нужди от кръвни продукти.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега